RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Paşcaniul se umple de coşuri de gunoi


Municipalitatea păşcăneană este pregătită să încheie un contract de câteva sute de mii de lei pentru finanţarea unei ramuri în cadrul unuia din cele mai importante proiecte de modernizare a străzilor.

Autorităţile locale vor cheltui, în perioada următoare, 246 mii lei pentru dotări aferente proiectului de reabilitare a infrastructurii străzilor şi pietonalului din municipiul Paşcani. Concret, asta înseamnă achiziţionarea unui număr de 314 bănci de şezut, 321 coşuri de gunoi, patru pichete fixe de incendiu, opt grupuri sanitare ecologice, la care se adaugă cheltuielile de montaj. Obiectivul de investiţii pentru reabilitarea străzilor şi pietonalului în municipiul Paşcani face parte din Planul integrat de dezvoltare urbană al municipiului Paşcani, finanţat prin Programul Operaţional Regional, axa 1. Amplasamentul acestuia este reprezentat de şase străzi de legătură din zona Vale a municipiului, compusă din străzile Fântânele, Ceferiştilor, Izvoarelor, Mihai Eminescu, Republicii şi Cuza Vodă.

 „Strada Cuza Vodă este utilizată numai pentru circulaţia pietonală şi pe aceasta urmează să se amplaseze obiectele de mobilier urban şi dotări care fac obiectul achiziţiei. Strada Cuza Vodă este alcătuită din trei sectoare distincte destinate strict accesului pietonal. Strada Cuza Vodă este o zonă de interes public foarte importantă atât ca zonă de promenadă şi odihnă, cât şi ca zonă de interes comercial”, se arată în caietul de sarcini.

  

Valoarea totală a obiectivului de reabilitare a străzilor şi pietonalului din Paşcani este de 12,8 milioane lei şi presupune reabilitarea a 4.090 m străzi urbane (strada Fântânele – 1.377 m, strada Ceferiştilor – 1.060 m, strada Mihai Eminescu – 692 m, strada Izvoarelor – 511 m şi strada Republicii – 450 m), a 13617 mp zona pietonală şi a 4390 mp scări pietonale. Lucrările de reabilitare sunt executat în prezent de asocierea SC EKY SAM SRL cu SC MARVIO SRL iar potrivit contractului, lucrările trebuie finalizate până în această toamnă.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Iata cate locuri scoate la concurs Universitatea Cuza, la sesiunea de toamna a admiterii

Redacția

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU. Numerele la care puteți suna pentru a vă informa desprea starea drumurilor naționale

Redacția

Primii consilieri care se opun ca pășcănenii să plătească epurarea apei meteorice: “Specificăm acest lucru în procesul verbal al ședinței. Mulțumim presei pentru informațiile prezentate”

Marius Parteni
Încarcă...