RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum justitică ministrul Agriculturii demiterea șefului APIA : “Incompetența pe care o are domnul Lupu”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că l-a demis pe Ionuț Lupu din funcția de șef al APIA pentru că era incompetent și neagă că decizia ar fi avut legătura cu afacerile familiei Stănescu.

Cum justifica ministrul Agriculturii schimbarea șefului APIA. Foto: Mediafax/Inquam

Cum justifica ministrul Agriculturii schimbarea șefului APIA. Foto: Mediafax/Inquam

Da, a fost decizia mea (n.r demiterea lui Ionuț Lupu). Am discutat și în partid. Am spus, incompetența pe care o are domnul Lupu (n.r motivul care a stat la baza deciziei). A reușit să blocheze 400 de milioane de euro, plățile subvențiilor fermierilor români, și am luat această decizie“, a justificat ministrul demiterea lui Ionuț Lupu de la conducerea APIA.

  

Întrebat dacă PNL știa de această demitere, oficialul a răspuns : “Funcția de director general al APIA este funcție publică, nu este funcție politică“.

Barbu susține că fostul șef APIA nu a fost constrâns să facă plățile pentru stuful din Delta Dunării și că avea cunoștință despre plângerea pe care Ionuț Lupu a depus-o la DNA, în care reclama presiuni.

Întrebat despre demiterea lui Lupu, Nicolae Ciucă a afirmat că nu a avut o discuție cu acesta, însă a precizat că “este o chestiune care ține nemijlocit de activitatea internă la nivelul ministerului agriculturii“.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Adolescentul care a ucis doi americani care îl amenințau cu moartea în timpul protestelor de la Kenosha, din 2020, a fost achitat/ Jurații au stabilit că tânărul Kyle Rittenhouse a fost în legitimă apărare

Redacția

Ce schimbări propune Banca Mondială la microîntreprinderi: scăderea pragului la 250.000 euro din 2024

Redacția

Executivul anunţă participare record la AMRO. Ciucă: Suntem interesaţi să creştem nivelul relaţiilor economice româno-americane

Redacția
Încarcă...