RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cum au fost ucişi generalii de încredere ai lui Nicolae Ceauşescu! Ultimul zbor al lui Constantin Nuță și al lui Mihalea Velicu. “I-a pus pistolul în piept”

Generalii Constantin Nuță și Mihalea Velicu – executanți ai acțiunilor de reprimare ordonate de Nicolae Ceaușescu a afirmat, ca și în cazul locotenent- colonelui Gheorghe Trosca (șef al statului major al trupelor USLA, ucis alături de alți șase luptători în noaptea de 23/24 decembrie 1989 la sediul MAPN aflat atunci în Drumul Taberei, zona Orizont, Bulevardul Vasile Milea (pe atunci Bulevardul Ho Chi Min n.a.), în timp ce fusese solicitat să vină cu două ABI-uri în spijinul trupelor care apărau MAPN), despre faptul că generalul Nuță participase la ancheta denumită ”Dosarul Corbii”, adus la cunoștința lui Nicolae Ceaușescu, în 1978 și care a dus la deconspirarea generalului Nicolae Militaru ca agent sovietic al GRU și la trecerea sa în rezervă, în anul 1983.

Generalul Nuță lucrase la Direcția a IV-a a Securității, fiind chiar locțiitor al șefului acestei Direcții

Generalul Mihalea Iordan Velicu fusese înainte de a deveni adjunctul lui Constantin Nuță, șeful IJM Teleorman. Aceștia, după ce au realizat Operațiunea “Trandafirul” (sustragerea a 43 cadavre de la Morga Spitalului Județean Timișoara, transportul spre București, incinerearea la Crematoriul Uman ”Cenușa”, aruncarea cenușii la Popești Leordeni), s-au implicat în reprimarea Revoluției la Arad. Aici, au coordonat operațiunile din Hotelul Parc Arad. 19 oameni au murit ca urmare a ordinelor date de către ei.

Arestarea celor doi generali

După 22 decembrie 1989, cei doi generali au decis să revină la București. Ei s-au urcat în internațional Pannonia care venea spre București. Totuși, de la București, s-a ordonat, în data 22 decembrie 1989, ca generalii Nuță și Velicu să fie arestați.

continuare pe fanatik.ro

  

Related posts

13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România. 173 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a „Zilei Pompierilor din România”

Redacția

Ultima scrisoare de dragoste a Mariei Tănase: “Caută-mi sufletul. Căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată”

Redacția

Oameni ai locului 23 Martie 2017: InSociety – Frumosul din comunitatea ieşeană

Redacția
Încarcă...