RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Plângere la CNCD împotriva lui Marcel Ciolacu: „Nu voi accepta să transforme locuitorii din Moldova în subiect de bancuri”

Filip Hăvârneanu, deputat USR de Iași, a anunțat că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) privind afirmația lui Marcel Ciolacu că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe Facebook, politicianul subliniază că „un astfel de derapaj, fie el și verbal” nu poate fi trecut cu vederea și acceptat și premierul Marcel Ciolacu trebuie să fie amendat de CNCD.

  

„Nu voi accepta ca premierul României să transforme locuitorii din Moldova în subiect de bancuri. La rândul meu, ca ieșean, m-am simțit discriminat și nu încape îndoială că și ceilalți români din regiunea Moldovei au catalogat atitudinea premierului drept o insultă. Fapta lui Marcel Ciolacu trebuie considerată contravenție și amendată”, a scris Filip Hăvârneanu.

Deputatul cataloghează declarațiile lui Marcel Ciolacu o formă de discriminare care „trebuie penalizată pentru ca niciun alt politician să nu mai exerseze o asemenea grosolănă”.

„Marcel Ciolacu nu a fost întrebat dacă județul Buzău se află în Moldova, nici chiar într-un sens ironic, dar discursul lui s-a încheiat prin a menționa că județul Buzău nu se află în Moldova,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce impact estimează autoritățile că ar avea România la un cutremur de tip vrâncean / Este calculată și valoarea pierderilor umane

Redacția

Podul prăbușit la Baltimore: Şase muncitori care erau daţi dispăruţi se presupune că au murit / Urmează căutarea cadavrelor / Operaţiunile de salvare, oprite la 18 ore de la incident

Redacția

Nicolae Ciucă, întâlnire cu Steve Daines. Ce au discutat premierul României şi senatorul american

Redacția
Încarcă...