RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieSport

La Pașcani se pregătește cel mai puternic centru de pregătire juniori rugby din țară. Vizită a delegației Federației Naționale de Rugby (foto)

 Colegiul “Unirea” este un brand de tradiție în rugby. Alumni campioni și elevii liceului sunt parte a echipelor naționale de rugby, de peste 50 de ani.

Zilele trecute, Colegiul “C.F.Unirea” a primit vizita delegației Federației Naționale de Rugby, cu președintele acesteia, fostul mare campion dl Alin Petrache.

Împreună cu primarul Marius Pintilie și deputatul Sorin Năcuță, în prezența antrenorului Neculai Tarcan, strategia de dezvoltare a centrului de pregătire juniori rugby aduce vești bune.

După cu au declarat reprezentanții liceului, Baza sportivă de la Colegiul “Unirea” este pregătită pentru activitatea din Centrul Național Olimpic pentru pregătirea juniorilor Rugby 7 feminin avizat COSR în aprilie 2023.

  

În august anul acesta se îmlinesc 53 de ani de rugby la Pașcani.

“Ne mândrim cu tradiția pe care o avem aici, este un oraș mic, dar mare în rugby, dacă este să ne gândim că în acest moment la echipa națională a României sunt mai mulți jucători plecați din Pașcani: Andrei Gorcioaia, Constantin Pristaviță, Ovidiu Cojocaru, Florian Roșu, Vlădut Popa, Paul Popoaia, Costel Burțilă. Dacă fiecare oraș ar reuși să dea măcar 5,6 jucători cred că baza de selecție ar fi mult mai mare.

Nu am făcut un calcul exact câți jucători de națională a dat orașul până acum, să nu uităm nici de Marius Tincu sau Romeo Gontineac, niciodată nu am mers pe această idee. Pentru noi era important să vină copiii la rugby, să reușim să-i păstrăm, iar marea satisfacție pe care am avut-o este că majoritatea s-au realizat în viață, sunt la casele lor, au o altfel de viață decât dacă ar fi rămas aici și ar fi bătut mingea pe stradă, ca să zic așa. Fetele sunt multe profesoare, au o carieră frumoasă și asta nu face decât să mă bucure. Probabil asta a fost menirea, să creez valori atât sportive, rugbystice, cât și de viață, pentru că sportul și rugbyul mai ales îți oferă o intrare mai bună în viață”, declara într-un interviu antrenorul Neculai Tarcan.

Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani

Related posts

Băcăuanul Ștefan Cozma este vicecampion European de Juniori la înot

Redacția

Uniunea Studenţilor din România a demarat campania ‘Viitor în Educaţie, Educaţie în Viitor!’

Redacția

CS Sporting Pașcani a început partidele de pregătire (FOTO)

Răzvan Grecu
Încarcă...