RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un jurnalist rus, arestat pentru videoclipuri realizate pentru echipa lui Navalnîi

Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru „extremism” pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de YouTube al echipei opozantului defunct Aleksei Navalnîi, au anunţat sâmbătă instanţele din Moscova, relatează AFP, citată de Agerpres.

Konstantin Gabov este reţinut cel puţin până la 27 iunie în aşteptarea procesului, a anunţat serviciul de presă al instanţelor de judecată pe Telegram.

Gabov a colaborat cu diverse companii media, printre care canalele ruseşti de televiziune Moskva 24 şi MIR şi agenţia belarusă Belsat, potrivit media ruse.

Justiţia rusă îl acuză că a „participat la pregătirea unor fotografii şi videoclipuri ce urmau să fie difuzate pe canalul de YouTube NavalnîiLIVE”, au indicat instanţele, referindu-se la una dintre platformele folosite de echipa opozantului Aleksei Navalnîi.

  

Majoritatea asociaţilor opozantului defunct sunt în exil în străinătate, în timp ce alţii au primit pedepse grele cu închisoarea.

La sfârşitul lunii martie, o fotoreporteră, Antonina Kravts

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Politico: Zvonuri privind reînvierea Austro-Ungariei

Redacția

Formula 1: Adrian Newey va pleca de la Red Bull

Redacția

Siegfried Mureșan: Sper, pentru binele României, că perdantul alegerilor europarlamentare va fi AUR

Redacția
Încarcă...