RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum arată reprezentarea politică a femeilor și care sunt provocările pentru anul electoral 2024

Creșterea consistentă a numărului de femei pe listele de candidați în alegerile din acest an ar trebui să fie o prioritate, iar programele electorale ar trebui să includă capitole despre marile probleme cu care acestea se confruntă, potrivit unui material publicat pe site-ul Friedrich Ebert Stiftung.

Alina Gorghiu și Gabriela Firea au proiecte privind cotele de gen FOTO Colaj

Alina Gorghiu și Gabriela Firea au proiecte privind cotele de gen FOTO Colaj

Femeile reprezintă mai mult de jumătate din populația României. Statisticile ne arată că țara noastră se situează pe ultimele locuri în UE la egalitatea de gen și, în mod particular, la capitolul reprezentării politice a femeilor. Liderii majorității partidelor politicile susțin la nivel declarativ să se ia măsuri pentru ca femeile să fie mai bine reprezentate politic, iar în Parlament au fost unele propuneri legislative, neconcretizate, de stabilire a unor cote de gen în alegeri. Creșterea consistentă a numărului de femei pe listele de candidați în alegerile din acest an ar trebui să fie o prioritate, iar programele electorale ale partidelor să includă capitole despre marile probleme cu care femeile se confruntă”, susține Ionela Băluță, profesoară la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, într-un material publicat pe platforma Friedrich Ebert Stiftung.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O rachetă rusească a lovit districtul istoric din Harkov. „Un coșmar. Rușii ne torturează orașul”

Redacția

Cum va fi vremea în vacanța de 1 Mai în fiecare regiune

Redacția

Aurescu afirmă susţinerea pentru aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, la Trilaterala pe teme de securitate România – Polonia – Turcia

Redacția
Încarcă...