RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum arată reprezentarea politică a femeilor și care sunt provocările pentru anul electoral 2024

Creșterea consistentă a numărului de femei pe listele de candidați în alegerile din acest an ar trebui să fie o prioritate, iar programele electorale ar trebui să includă capitole despre marile probleme cu care acestea se confruntă, potrivit unui material publicat pe site-ul Friedrich Ebert Stiftung.

Alina Gorghiu și Gabriela Firea au proiecte privind cotele de gen FOTO Colaj

Alina Gorghiu și Gabriela Firea au proiecte privind cotele de gen FOTO Colaj

Femeile reprezintă mai mult de jumătate din populația României. Statisticile ne arată că țara noastră se situează pe ultimele locuri în UE la egalitatea de gen și, în mod particular, la capitolul reprezentării politice a femeilor. Liderii majorității partidelor politicile susțin la nivel declarativ să se ia măsuri pentru ca femeile să fie mai bine reprezentate politic, iar în Parlament au fost unele propuneri legislative, neconcretizate, de stabilire a unor cote de gen în alegeri. Creșterea consistentă a numărului de femei pe listele de candidați în alegerile din acest an ar trebui să fie o prioritate, iar programele electorale ale partidelor să includă capitole despre marile probleme cu care femeile se confruntă”, susține Ionela Băluță, profesoară la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, într-un material publicat pe platforma Friedrich Ebert Stiftung.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Belarusul spune că trupele ruse vor sosi în curând pentru o desfășurare comună pentru apărarea granițelor sale

Redacția

Dosar penal pentru arme albe și amenzi de 32.000 de lei la protestul AUR

Redacția

Femeie ucisă în locuința sa din Timișoara de către un bărbat care a vrut să o jefuiască / Atacatorul, găsit în apartament după ce ar fi leșinat

Redacția
Încarcă...