NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum a cumpărat Viktor Orban presa maghiară din Transilvania. 20 de milioane de euro, pompaţi de Budapesta în ultimii patru ani

Guvernul de la Budapesta a finanţat în ultimii trei ani şi jumătate Asociaţia pentru Spaţiul Media Transilvan, organizaţie neguvernamentală cu sediul în Cluj Napoca, cu aproximativ 20 de milioane de euro (7,45 miliarde de forinţi), arată o investigaţie a publicaţiei Átlátszó Erdély. Asociaţia, fondată iniţial pentru a se ocupa de un portal de analiza şi opinie –  Főtér.ro, a ajuns să se dezvolte şi să controleze prin banii trimişi Guvernul Viktor Orban o bună parte a mediei maghiare din Transilvania.

„Datorită acestor fonduri, în câţiva ani, asociaţia, până atunci necunoscută, a devenit de departe cel mai mare trust media din presa maghiară din Transilvania, cu un portofoliu atât de extins încât e mai uşor să enumerăm organizaţiile media care nu fac parte din aceasta”, arată autorul articolului, Sipos Zoltan, care într-o investigaţie anterioară a prezentat modul cum în ultimii ani a avut loc reapropierea între Guvernul de la Budapesta şi UDMR.

30 de ziare, site-uri şi o televiziune

Mai precis, Asociaţia pentru Spaţiul Media Transilvan a ajuns să controleze nu mai puţin de 30 de canale media, adică ziare, radiouri, site-uri şi inclusiv o televiziune. În această primăvară, de exemplu, asociaţia susţinută financiar de Guvernul de la Budapesta a cumpărat Radio GaGa din Târgu-Mureş.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Iohannis, despre criza politică din România: Chestiunea guvernamentală nu este chiar deloc îngrijorătoare, avem un Guvern care merge mai departe

Redacția

Firma din Romania care face diamante din caini morti

Redacția

Un bebeluş s-a născut într-o ambulanță! Paramedic: Noi ştiam teorie…

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site