NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași Știrea zilei

„Cu mic, cu mare pentru Octavian”: ajutaţi un elev premiant, dansator campion, să revină la şcoală!

Acesta este titlul campaniei de strângere de fonduri pentru elevul premiant electrocutat în gara Socola, şi care a suferit zeci de ore de intervenţii sub anestezie generală. Octavian este şi un finalist la Campionatului Naţional de Dans Sportiv.

Copilul în vârstă de 12 ani care luna trecută s-a electrocutat în gara Socola a trecut printr-o serie de intervenţii chirurgicale, însă are nevoie de tratamente de lungă durată pentru vindecarea pielii. În urma accidentului, băiatul a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi cu arsuri de gradele II şi III şi a trecut prin aproape 30 de ore de intervenţii chirurgicale şi pansamente efectuate sub anestezie generală. „Octavian al nostru e un elev deosebit, intrat în clasa a V-a la Colegiul Naţional Iaşi, unde în scurtul timp petrecut a reuşit să-şi impresioneze atât colegii, cât şi profesorii prin inteligenţa, energia şi bunul-simţ care-l caracterizează. Deşi rămas fără mamă acum câţiva ani, bunica, tatăl şi sora mai mare, Ioana, au făcut totul ca Octavian să aibă o familie adevărată”, au precizat iniţiatorii campaniei. Aceştia spun că marea pasiune a băiatului este dansul, acesta practicând dans sportiv de mai mulţi ani, cu rezultate remarcabile.

Pe lângă numeroasele cupe şi medalii obţinute, în 2019 s-a calificat în finala Campionatului Naţional de Dans Sportiv. Săptămâna aceasta a fost demarată o campanie de strângere de fonduri şi deja s-au strâns peste 10.000 de lei în doar câteva zile, însă având în vedere că mare parte din materialele şi medicamentele necesare nu sunt decontate de stat, este nevoie de un efort financiar prea mare pentru familia sa. „Starea lui este una bună şi încurajatoare, însă va urma pentru el un drum lung către recuperarea funcţiilor pielii şi la cum îl ştim cu toţii de luptător şi optimist, Octavian îl va străbate cu perseverenţă. Efortul financiar principal va fi îndreptat către achiziţia unor materiale de protecţie a pielii care să-i dea cele mai mari şanse de vindecare, ajutată şi de organismul lui tânăr şi sportiv”, mai precizează iniţiatorii campaniei.

Cei care au demarat această campanie spun că toate sumele donate şi toate cheluielile făcute vor fi publicate online, procesul fiind unul transparent. Din grupul de iniţiativă pentru această campanie fac parte părinţii colegilor şi prietenilor săi, care se află în legătură zilnică cu tatăl şi bunica luui. Cele două conturi sunt deschis pe numele tatălui, Constantin Roman, la BCR Iaşi, acestea fiind RO87 RNCB 0175 0333 3535 0001 pentru lei, şi RO06 RNCB 0175 0333 3535 0004 pentru euro.

  

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Iaşi: Consiliul Judeţean organizează internship-uri pentru studenţi sau proaspăt absolvenţi

Redacția

Salariul net din judeţul Iaşi este peste media naţională

Redacția

Bolnavii de cancer amână cu lunile venirea la spital de frica virusului

Redacția
Încarcă...