RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pașcani: În al doilea oraş ca mărime din judeţ, oamenii nu se pot vaccina la niciun medic de familie

Niciunul dintre cei peste 20 de astfel de medici din municipiu nu a intrat încă în campania de vaccinare demarată de Ministerul Sănătăţii.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie a început din această lună, în judeţ fiind 50 de medici care au fost de acord să imunizeze în cabinetul propriu. Mai sunt însă zone care stau în continuare neacoperite din acest punct de vedere. Spre exemplu, în Paşcani, al doilea oraş ca dimensiune din judeţ, deşi sunt peste 20 de medici de familie în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, aceştia nu au început vaccinarea în cabinetele proprii. „Din păcate, noi nu avem cum să asigurăm circuitele necesare, pentru că suntem şapte medici care avem aici cabinete şi nu putem asigura distanţarea de un metru şi jumătate. Este un hol comun: dacă vin pacienţi de la toate şapte cabinetele, nu avem cum să îi distanţăm. Noi am vrut să vaccinăm, să îi ajutăm pe pacienţii noştri, dar nu avem efectiv cum; poate la cabinetele de la sate e mai uşor, că au mai mult loc”, a precizat dr. Anişoara Rusu, medic de familie din Paşcani.

Medicul a spus că majoritatea pacienţilor de pe lista sa au mers să se vaccineze la singurul centru deschis în Paşcani, la sala de sport a Colegiului „Mihail Sadoveanu” şi că atât ea, cât şi soţul ei au mers acolo să se imunizeze. „Ei au fost bine organizaţi de la început şi pacienţii s-au dus şi cu programare şi fără. Mai greu era la început, când era nevoie de programare pe platformă, şi nu prea erau vaccinuri. Acum este mai simplu, cine vrea se duce acolo, nimeni nu a fost refuzat”, a completat medicul. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi spun că, în cursul zilei de astăzi, joi, 20 mai, va fi organizată o întâlnire online cu medicii de familie care nu s-au înscris pentru vaccinare pentru a vedea care sunt motivele acestora.

„Încercăm să îi mobilizăm, pentru că ei ne pot ajuta să creştem rata de vaccinare. Momentan este în scădere, şi trebuie să o menţinem peste 5.000 de imunizări pe zi pentru a ajunge la ţinta pe care ne-am propus-o”, a precizat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi. În momentul de faţă, persoanele care vor să se imunizeze cu vaccinul de la Johnson&Johnson la medicul de familie o pot face în peste 20 de cabinete din Iaşi, dar şi în Holboca, Dobrovăţ, Comarna, Ciorteşti, Dolheşti, Erbiceni, Lungani, Târgu Frumos, Sineşti, Cepleniţa, Voineşti, Ţibana, Tansa, Dagâţa, Probota, Vlădeni, Andrieşeni, Plugari, Ţibăneşti şi Mironeasa. 

  

ziaruldeiasi.ro

Related posts

O femeie a născut un copil de aproape 6 kilograme, la Spitalul Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Zece lucruri de știut despre muşcătura de căpuşă

Redacția

Bilete de tratament pentru pensionarii din județul Iași, în diferite stațiuni din țară

Redacția
Încarcă...