RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cu ce minusuri vine programarea alegerilor parlamentare și prezidențiale în trei duminici consecutive

Specialiştii Expert Forum și ai altor circa 10 organizaţii neguvernamentale (ONG) susțin că PSD și PNL „își bat joc din nou de regulile democrație” prin programarea alegerilor parlamentare și prezidențiale în trei duminici consecutive, subliniind mai multe probleme. Semnatarii solicită ca modificările legislative să se realizeze în timp util și recomandă Autorității Electorale Permanente (AEP) să realizeze o amplă informare a alegătorilor.

Expert Forum: organizarea a două tipuri de alegeri intercalate va crea confuzie Foto: Arhivă

Expert Forum: organizarea a două tipuri de alegeri intercalate va crea confuzie Foto: Arhivă

Semnatarii consideră că programarea alegerilor parlamentare și prezidențiale în trei duminici consecutive este de natură să creeze confuzie în rândul electoratului, să îngreuneze organizarea procesului electoral și să reducă transparența și coerența acestuia, în mod nejustificat”, atrag atenția reprezentanții Expert Forum și ai celorlalte organizații civice semnatare și experți, într-un comunicat  publicat de EFOR, intitulat: „PSD și PNL își bat joc din nou de regulile democrației”.

  

Semnatarii susțin că sunt îngrijorați de modul în care partidele politice stabilesc calendarul electoral și că „nu țin cont de interesul public”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Șeful forțelor armate britanice: „Nu suntem în pragul unui război cu Rusia”

Redacția

SuperLiga: Chindia Târgovişte vs Universitatea Craiova – Rădoi, în faţa invincibilului Petrea

Redacția

Explozie la un depozit de muniție din Bulgaria al omului de afaceri Emilian Gebrev, care ar fi fost otrăvit de ruși în 2015 / Compania sa a livrat arme Ucrainei

Redacția
Încarcă...