RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Serviciile secrete avertizează că RUSIA încearcă influențarea electoratului din Statele Unite

Rusia încearcă să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, prin denigrarea anumitor politicieni și prin acțiuni asupra grupurilor de alegători, afirmă un oficial din cadrul serviciilor secrete americane.

Statele Unite nu au observat planuri ale vreunui stat de a ”degrada sau a perturba” abilitatea organizării alegerilor din 2024, a declarat un oficial din cadrul Comunității serviciilor de informații americane, sub protecția anonimatului.

”Dar au fost observate activități ale Rusiei de a influența anumite grupuri de alegători și de a denigra anumiți politicieni”, a precizat oficialul american, citat de agenția de presă Reuters.

De altfel, oficialul citat a subliniat că nu au fost observate eforturi ale Chinei de a influența alegerile prezidențiale din Statele Unite.

  

Specialiștii de la Washington au avertizat în ultimele luni că Moscova a inițiat deja campanii în scopul dezinformării, în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare programate în Statele Unite în noiembrie.

Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranță Națională al președintelui Joe Biden, a admis recent că ”există numeroase motive de preocupare” privind încercări ale Rusiei de a influența alegerile din 2024.

”Vom fi vigilenți asupra situației”, a declarat Jake Sullivan, fără a dezvălui detalii despre acțiunile agențiilor secrete ruse.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO The New York Times: O rachetă lansată de Hamas pe 7 octombrie a lovit o bază din cadrul programului nuclear israelian

Redacția

Secretarul general al NATO: Există un real risc de un conflict militar între Ucraina și Rusia

Redacția

Donald Trump SE PREDĂ vineri, la 02.30 – ora României, pentru a patra arestare. “Sunt niște animale sălbatice”

Redacția
Încarcă...