NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Criză diplomatică majoră între Israel și Polonia după ce Varşovia a adoptat o lege care restricţionează restituirea proprietăţilor. ”Polonia s-a transformat într-o ţară antidemocratică, iliberală”

Israelul şi-a rechemat sâmbătă trimisul de la Varşovia, ca reacţie fermă la promulgarea de către preşedintele Poloniei a unei legi care restricţionează grav restituirea proprietăţilor confiscate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează The Times of Israel, citat de News.ro.

Ministrul de Externe Yair Lapid a spus că ”Polonia, nu pentru prima dată, a adoptat o lege antisemită şi imorală”, într-o declaraţie în ebraică publicată sâmbătă. ”Astăzi Polonia s-a transformat într-o ţară antidemocratică, iliberală, care nu respectă cea mai mare tragedie din istoria omenirii”, a acuzat el. Lapid a adăugat: ”Nu trebuie să rămânem niciodată tăcuţi. Israelul şi poporul evreu cu siguranţă nu vor tăcea”.

Ministerul de Externe îl va sfătui, de asemenea, pe ambasadorul Poloniei în Israel să rămână în vacanţă în ţara sa natală, potrivit declaraţiei.

Noul ambasador israelian în Polonia, care era aşteptat să călătorească la Varşovia în viitorul apropiat, va rămâne în Israel pentru moment, se arată în declaraţie.

Advertisements
  

O versiune mai scurtă a declaraţiei lui Lapid, în limba engleză, a fost distribuită pe contul de al Twitter Ministerului de Externe, care nu a inclus acuzaţia că Polonia ar fi devenit ”o ţară antidemocratică, iliberală”.

Advertisements

Declaraţia lui Lapid a venit după ce preşedintele polonez Andrej Duda a aprobat legea referitoare la restituirea proprietăţilor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO EXCLUSIV Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la ședința cu liderii de filiale / Simion le-a propus ca PMP să facă o alianță sau o fuziune cu AUR și le-a promis că-i ajută să-și facă grup parlamentar

Redacția

Ria Novosti, propaganda Kremlinului, publică relatarea unui soldat scăpat din încercuirea ucrainenilor: ”Avem căști de fier tragicomice sovietice. Nu toată lumea are veste. Lunetiştii noștri erau înarmați cu puști din 1939” / ”Nu știu unde sunt prietenii mei. Au murit sau sunt încă înconjurați”

Redacția

​Press report: ​Profesorul care predă la grupa la care e student. Parlamentari de care nu ai auzit. Parchetul Buftea: deposedarea cuiva de telefonul mobil nu e agresiune. Cum au ajuns imobiliarele „borcanul cu miere” pentru antreprenorii români

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site