NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

JO 2020: Nigerianca Blessing Okagbare, una din favoritele probei de 100 metri, suspendată pentru dopaj

​Sprintera nigeriană Blessing Okagbare a fost suspendată pentru dopaj, în urma unui test antidoping pozitiv care a indicat o concentraţie peste limita admisă a unui hormon de creştere, a anunţat sâmbătă Unitatea de Integritate în Atletism (AIU), scrie AFP.

Vicecampioană olimpică la săritura în lungime în 2008, Okagbare, în vârstă de 32 de ani, a fost testată antidoping înaintea competiţiei, pe 19 iulie. Ea este primul sportiv declarat pozitiv în timpul JO 2020 de la Tokyo.

”Unitatea de integritate în atletismului (AIU) a suspendat-o provizoriu pe nigerianca Okagbare cu efect imediat după ce a primit rezultatul controlului antidoping din 19 iulie”, a precizat AIU într-un comunicat.

AIU nu a dorit să precizeze dacă testul a fost efectuat în Japonia sau în altă ţară. Blessing Okagbare era calificată în finala probei de sprint 100 metri feminin la JO 2020, care va avea loc sâmbătă, după ce vineri câştigase seria în care a participat. Nigerianca este şi deţinătoarea recordului Africii la 200 metri (22.04 în 2018).

  

AIU informa vineri că un număr de 20 de atleţi, dintre care zece nigerieni, au fost interzişi să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce nu au reuşit să îndeplinească standardele de control antidoping în afara competiţiei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Câte amenzi au fost date la slujba de Sfântul Andrei. Prefectul Constanței: Nu cred că mai poate fi numit pelerinaj

Redacția

De luni incep recrutarile in armata, iar salariul e pe masura! Uite ce trebuie sa faci ca sa intri in armata

Redacția

Orban: Libertate deplină de mișcare în localitate după 15 mai, dar în afara ei doar cu motive întemeiate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site