NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Astăzi, de Buna Vestire, creștinii au dezlegare la pește

Buna Vestire este o sărbătoare creștină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului în care Fecioara Maria a fost anunțată de către Arhanghelul Gabriel că va concepe un prunc din Duh Sfânt, Care  va deveni Mântuitorul neamului omenesc.

 

Astfel, cu nouă luni înainte de Crăciun, creștinii ortodocși se adună la Sfânta Liturghie pentru a sărbători această veste minunată, care, conform Evangheliei după Luca, a avut loc „în a șasea lună” a sarcinii Elizabetei, mama Sântului Ioan Botezătorul.

Atât tradiția catolică cât și cea ortodoxă suțin că Buna Vestire a avut loc în Nazaret, dar locațiile exacte diferă.

Buna Vestire reprezintă o bucurie a creștinilor de pretutindeni, însă în cazul ortodocșilor ea are un loc de cinste în calendar, marcată ca Praznic Împărătesc, o zi cu totul specială, în care, deși ne aflăm în perioada Postului Mare, credincioșii au dezlegare la pește și vin.

Sărbătoarea s-a dovedit de-a lungul timpului o adevărată sursă de inspirație și pentru arta creștină în general, mai ales în arta marianică a bisericii catolice din timpul Renașterii, dar și în arta pictării icoanelor ortodoxe.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Ordonanța Militară 8: Piețele agroalimentare rămân deschise pe durata stării de urgență/ Se interzice exportul de grâu, zahăr sau ulei

Redacția

A murit unul dintre cei mai mari preoți ai României. Era născut în Todirești

Redacția

Un șofer de autobuz din județul Iași a provocat un accident în județul Botoșani. Bărbatul avea o alcoolemie de 1,02 mg/l

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site