NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Creștere spectaculoasă a firmei Siretul

Văzută de mulţi operatori din piaţă drept falită şi îngropată, firma Siretul Paşcani renaşte spectaculos. Principalul indice al bursei, BET, arată că firma a înregistrat în ultima lună o creştere de 86.7% a preţului acţiunilor.

Astfel, dacă la 31.12.2013 o acţiune Siretul Paşcani valora 0,0068 lei, o lună mai târziu valoarea acţiunii urca la 0,0127 lei. Din păcate foarte puţini dintre investitorii la bursăî au simţit „explozia” firmei pășcănene, aşa că în ultima lună au fost înregistrate tranzacţii de doar 263.000 lei.

 Problemele nu au dispărut de la Siretul Paşcani

  

 Celebră înainte de 1989 prin producţia de perdele, Siretul Paşcani a suferit mai multe şocuri în capitalism. Mai întâi şi-a pierdut pieţele tradiţionale, apoi a fost sufocată de invazia chinezismelor iar în final a fost privatizată. Intrată pe mâna speculatorului imobiliar Viorel Roman, fabrica a fost împinsă în groapă prin contractarea unui credit de circa 4.000.000 euro. Teoretic banii au fost investiţi în utilaje ce trebuiau să producă geogrila biaxială (element folosit la asfaltări), dar venirea crizei economice a anulat din start potenţialul investiţiei. Logic, Sirectul SA a intrat în insolvenţă, moment în care activitatea a început să se redreseze. Fabrica asigură acum locuri de muncă pentru circa 300 de oameni.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 sursa Topiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Valoarea pe piață a firmei Kosarom este de 350.000.000 euro

Redacția

Guvernul a tăiat aproape 89% din banii alocați Bisericii pentru anul 2021

Redacția

Asiguratorii vor personaliza poliţele auto în timp real

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site