RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Unul din cei mai bogaţi ieşeni: “nu mi-am luat concediu din 1996”

Creatorul imperiului KOSAROM, Neculai Apostol, susţine că unul din secretele succesului său a fost dedicarea totală. “Eu nu mi-am luat concediu din 1996, tot am zis «las că merg la anu`». E drept, am fost la târguri şi expoziţii, dar eram concentrat pe business, aşa că vedeam restul doar din fugă, nu aşezat”, susţine Apostol.

 

La 25 de ani de la preluarea unui mic abator de la Paşcani, grupul KOSAROM cuprinde 4 companii ce lucrează în sistem integrat. În cadrul grupului se cultivă cerealele necesare celor două fabrici de nutreţuri combinate care asigură hrana puilor de la Avi-Top şi a suinelor de la Suinprod. Carnea este prelucrată apoi în abatoare proprii și vândută apoi în 22 de magazine KOSAROM și alte aproape 40 francizate. Evident, vânzarea produselor se face și prin rețelele de supermarketuri din România dar și din Germania, Anglia, Spania, Italia și alte țări din Vest.

  

“Noi suntem mari în România, dar mici în lume”

Deși este dat de Multe ori exemplu de reușită, Neculai Apostol spune că mai are mult de tras. “Trebuie să fim realişti, vine peste noi globalizarea. Companiile mici nu vor avea nici o şansă, vor veni marile companii care vor înghiţi totul.KOSAROM s-a dezvoltat atât de mult încât va face faţă concurenţei în primă fază, alţii nu vor rezista. Dar trebuie noi investiții și aici trebuie o gândire strategică a statului. Fondurile europene sunt acum accesibile doar firmelor mici dar puține dintre aceste firme accesează banii, așa că rămânem și fără companii dezvoltate și fără bani accesați”, a spus fondatorul KOSAROM.

60 de milioane de euro plătite statului în ultimii 10 ani

Potrivit lui Neculai Apostol grupul KOSAROM a plătit statului în ultimii 10 ani “peste 60 milioane euro sub formă de taxe şi impozite”. Atenţie vorbim de societăţi comerciale construite pe scheletul unor ferme falimentare pe care statul voia să le închidă dar pe care Apostol s-a încăpăţânat să le menţină în viaţă. Pentru retehnologizarea acestor ferme s-au făcut investiţii ce au trecut de mult de 60.000.000 euro, majoritatea banilor provenind din credite şi fonduri europene.

În prezent în cele 4 firme ale grupului KOSAROM lucrează circa 1300 de oameni.

 

Sursa: topiasi.ro

{jcomments off}

Related posts

Ungaria: Achiziția de carburanți în stațiile MOL, limitată la 50 de litri pe zi

Redacția

Asigurările în România “reprezintă doar 1% din PIB”

Redacția

BT lansează un nou instrument de plată, brăţara contactless

Redacția
Încarcă...