NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

CPU de la Spitalul Municipal este în extindere. Aparatul de testare împotriva COVID-19 și-ar găsi locul!

Administrația locală și conducerea Spitalului Municipal de Urgență au ratat oportunitatea de a beneficia de un aparat de testare împotriva COVID-19. Odată cu demararea lucrărilor de extindere a Compartimentului de Primiri Urgențe, în baza unui proiect european de care instituția dispune, putea fi creată acea locație.

Totul ține și de viziunea autorităților locale. Zona de Primiri Urgențe ce aparține unității medicale urmează să fie extinsă ca urmare a unui proiect european, a cărui valoare depășește 10 milioane lei. Lucrările sunt în faza proiectării, după cum ne-a precizat Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani.

„Cât privește proiectul privind dotarea și extinderea Ambulatoriului Integrat, cu o valoare de peste 10 milioane lei, acesta urmează etapele până la implementare”, a susținut Gabriela Nedelcu, viceprimarul Primăriei.      

Pentru a adapta activitatea unității medicale la situația actuală, o măsură bine-venită ar fi fost aceea de analiză a proiectului de extindere a Unității de Primiri Urgențe, care urmează să intre în execuție. Un astfel de aparat poate fi folosit și pentru realizarea altor teste. 

Reamintim faptul că Spitalul Municipal a ratat o donație în acest sens, iar la nivel administrativ primarul Dumitru Pantazi refuză să considere utilă dotareaunității medicale cu un asemenea aparat, invocând autorizații de la DSP și spații speciale.

În alte localități din zona municipiului nostru acest lucru a fost posibil.   

loading...
Advertisements

Related posts

Pățania unei pășcănence: A vrut să strângă frunze de vie și a căzut de pe scară de la șapte metri

Ema Roman

Compartiment de balneofizioterapie la Spitalul CF Pașcani

Carmen Bălăceanu

7 noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus în județul Iași

Redacția
Încarcă...