NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Corb la corb nu-şi scoate ochii. Procuroarea din Pașcani care ascundea dosarele s-a înţeles cu anchetatorii

Anchetatorii bucureşteni îl fac pe dracu-n patru pentru ca fosta şefă a procurorilor păşcăneni, care şi-a recunoscut vina, să scape de puşcărie.

Reamintim că Emma Daniş a fost luată în vizor după ce a „uitat” dosarele lucrate de subordonaţi în birou, în loc să-şi dea acordul pentru finalizarea lor. Într-o parte din aceste dosare se întocmiseră rechizitorii.

Luată în vizor întâi de şefi

Buba s-a spart în vara lui 2011, după un control al procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Atunci au fost găsite la mapa prim procurorului 142 dosare care aveau o situaţie juridică incertă. Unele erau însă raportate superiorilor ca fiind… soluţionate. Daniş, care între timp s-a pensionat, a dat-o la pace cu anchetatorii încă de anul trecut.

„În dosar a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului şi fals intelectual. A fost încheiat cu inculpata un acord de recunoaştere a vinovăţiei”, preciza atunci Ramona Bulcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii au spus nu prima oară

Primul acord viza amânarea aplicării unei pedepse de doi ani de închisoare şi a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi. Aceştia au respins însă acordul, aşa că negocierile la reluat la ICCJ. A fost încheiat acum un al doilea acord, care prevedere tot o pedeapsă de doi ani, dar cu suspendare. Cu alte cuvinte, din nou Daniş scapă ieftin. Şi acest acord va avea însă nevoie de aprobarea judecătorilor, iar Daniş s-a putea alege cu obligaţii precum cea de a frecventa cursuri de calificare profesională ori programe de reintegrare socială, a presta muncă în folosul comunităţii timp de 60-120 de zile sau a nu ieşi din ţară.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Dosarul “Regelui betoanelor”: iată toate calculele DIICOT leu cu leu. Conturile lui Zămosteanu, blocate

Redacția

Consilierul județean Dinu Apăvăloaei a fost condamnat de judecătoria Constanța la 3 ani și jumătate de închisoare!

Redacția

Un elev pășcănean acuzat de polițiști că a furat două lanțișoare de aur

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site