NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Controale drastice in cele 360 de farmacii din judet

Toate farmaciile din judet vor intra in vizorul reprezentantilor Colegiului Farmacistilor Iasi. In perioada urmatoare, toate punctele farmaceutice din judet vor fi obligate sa dea explicatii cu privire la neregulile identificate. Scopul acestor actiuni de control este verificarea farmaciilor, daca au toate dotarile si actele necesare pentru semnarea noului contract-cadru.

Opt comisii, formate din câte doi membri ai Colegiului Farmacistilor Iasi, vor verifica cele 360 de farmacii din tot judetul, dupa o schema prestabilita. Membrii comisilor merg în farmacii unde verifica, de la acte, pâna la compartimentarea încaperilor. În urma verificarilor se va întocmi un proces verbal de evaluare pe baza unui punctaj. Pentru a avea în continuare aviz de functionare, fiecare farmacie trebuie sa obtina minimum 22 de puncte. Punctaj maxim, de 30 de puncte, il pot obtine farmaciile în care se prepara diverse tipuri de medicamente.

„Colegiul Farmacistilor realizeaza anual astfel de controale, pentru a aviza certificatele si pentru a verifica daca se respecta regulile necesare pentru continuarea activitatii. Aceste controale se realizeaza pâna la aparitia normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru pentru acest an. Deocamdata, a fost publicat în Monitorul Oficial doar contractul si urmeaza ca pâna în aprilie sa fie publicate si normele. Pâna atunci, toate farmaciile trebuie sa primeasca avizul favorabil din partea comisiilor noastre“, a declarat Gabriela Streit, presedintele Colegiului Farmacistilor Iasi. Cu ocazia acestor controale vor fi luate in evidenta si neregulile generate de sistemul electronic, pentru eliberarea retetelor. La acest moment mai sunt cateva farmacii din mediul rural, care intampina probleme la eliberarea prescriptiei electronice.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Echimov, asfaltatorul transpartinic. Secretul unei firme care a reuşit nu numai să supravieţuiască, dar şi să prospere în anii grei din urmă . Primăria Paşcani, client de nădejde

Redacția

Patronul GFR, Gruia Stoica, interesat să cumpere căile ferate grecești

Redacția

Promisiuni deșarte și vânzări profitabile. Reprezentanții familiei Sturdza dețin teren și în zona Pașcaniului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site