NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contractul pentru întreținerea iluminatului public va fi încredințat direct. 701 euro au lipsit din estimările funcționarilor pentru a fi organizată o licitație publică!

701 euro mai lipseau estimărilor făcute de specialiștii Primăriei pentru ca mentenanța sistemului de iluminat public să fie scoasă la o licitație publică la care să aibă acces câți mai mulți operatori de profil. Mai mult, acest demers nu a fost anunțat nici măcar pe site-ul Primăriei, semn că la această procedură de achiziție publică se participă după ochi frumoși.

 Opinia noastră a fost contrazisă însă de viceprimarul Vasile Axinte care a explicat că toate primăriile din țară practică această metodă de a evita achizițiile publice pentru a ocoli prelungirea nejustificată a demarării lucrărilor propuse. Cât despre lipsa unui anunț de intenție pe site-ul municipalității, a răspuns că nu este în îndatoririle sale să facă acest lucru, fiind funcționari publici care au această responsabilitate. Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al municipalității a făcut și el precizări pentru a lămuri acest subiect.

  “Există un referat de achiziție și oportunitate pentru întreținere și iluminat public stradal, de 130.000 lei. Valoarea în euro este 29.300, asta înseamnă că se poate face încredințare directă sau cumpărare directă pentru că așa cum spun documentele legale trebuie să fie peste 30.000 euro pentru cerere de ofertă și peste 130.000 euro pentru licitație. Caietul de sarcini este făcut de un angajat din Primăria Pașcani, inginer Iacob Mârț”, ne-a declarat acesta.

  

 Totuși, după un an în care două persoane au murit pe trecerile de pietoni din lipsa iluminării acestora, ne așteptam ca acest serviciu al municipalității să beneficieze anul acesta de o mai mare atenție din partea celor care conduc Primăria.

 Noroc de o companie privată, RomPak, care a sponsorizat municipalitatea cu 15 lămpi pe led care vor fi montate la trecerile de pietoni din oraș. În viitor, planurile administrației locale față de serviciul de iluminat public, sunt să achiziționeze de la E-on stâlpii și apoi să-l concesioneze pe o perioadă de 5 ani unei firme care să înlocuiască becurile tradiționale cu cele pe led.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Primarul „a sărit” programul de audiențe! Persoanele înscrise au stat de vorbă cu secretarul instituției

Marius Parteni

Primarul care a rămas în inima ieșenilor. Și-a donat salariul și pământul pentru oameni

Redacția

Şedinţa de Guvern programată luna aceasta la Iaşi a fost amânată

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site