NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Contractele de închiriere vor trebui înregistrate la ANAF de la 1 ianuarie / Ordinul Fiscului, în Monitorul oficial

Prin Ordonanța creșterilor de taxe (OG 16/2022) s-a introdus obligația prin care contractele de închriere vor trebui înregistrate la ANAF de la 1 ianuarie 2023. Asta în maxim 30 de zile. Ordinul de punere în aplicare a fost publicat în Monitorul oficial.

ANAFFoto: Hotnews

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 1 ianuarie 2023, înregistrarea și a modificările survenite între timp se efectuează în termen de cel mult 90 de zile.

  

Dacă bunul a cărui folosință se cedează este deținut în comun, fiecare coproprietar are obligația înregistrării contractului de închiriere la organul fiscal competent.

Advertisements

Din ordin reiese că documentele pot fi depuse atât în format hârtie, cât și electronic.

Conform ordonanței creșterilor de taxe, venitul impozabil este stabilit la nivelul venitului brut. Practic, s-a eliminat cota forfetară de 40% și impozitul va fi calculat la venitul brut.

Advertisements

Adică, așa cum explica recent pentru HotNews.ro consultantul fiscal Cornel Grama, nu se va mai plăti 6% impozit, ci 10% la suma de pe contracte.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Evoluția monedei euro în următoarele luni. Ce previziuni au economiștii pentru restul anului 2022 și de ce nu lasă Isărescu leul să se deprecieze

Redacția

Prognoza meteo marţi, 2 februarie 2021. Ce se întâmplă cu vremea azi, în România

Redacția

LIVE VIDEO Parada militară de Ziua Națională a început

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site