NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia spune că nu va exista o retragere de la centrala nucleară Zaporojie

Ministerul rus de Externe pare să fi dat o lovitură propunerilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) de a crea o zonă demilitarizată și protejată în jurul centralei nucleare din Zaporojie, potrivit CNN.

Centrala nucleară de la ZaporojieFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a răspuns la o întrebare a unei agenții de presă rusești cu privire la statutul centralei, care este ocupată de forțele rusești de la începutul lunii martie.

  

Agenția de știri a întrebat: “Șeful AIEA, Rafael Grossi a declarat că experții sunt aproape de un acord acceptabil între Ucraina și Rusia cu privire la crearea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare Zaporojie (ZNPP). Cum comentați această declarație? Este posibil să se transfere controlul asupra centralei ZNPP către o terță parte? Este așteptată vizita șefului AIEA, R. Grossi, în Rusia?”

Advertisements

Zaharova a răspuns spunând că nu se poate vorbi de nicio retragere de la centrala nucleară Zaporjoie și scoaterea ei de sub controlul rusesc sau de transferarea controlului asupra acesteia către o terță parte”.

Advertisements

„Centrala se află pe teritoriul ruses

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: Astăzi, pentru prima dată de la începutul războiului, guvernul a avut o reuniune publică

Redacția

Ce mită ar fi încasat zilnic șeful Poliției Eforie de la vânzătorii ambulanți pentru a-i lăsa să vândă pe plajă

Redacția

Sebastian Burduja va prelua interimar Ministerul Educației. Cîmpeanu, acuzat de plagiat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site