NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contoarele de apa de la Prest Serv Apa Pascani au fost verificate de inspectorii de la Metrologie

Reprezentantii Serviciului Judetean de Metrologie au desfasurat, incepand cu luna iulie, verificari la taximetre, la operatori economici din pietele agroalimentare care au cantare, la aparatele cu jocuri de noroc si la statiile de inspectii tehnice auto.

Astfel, in trimestrul III 2013 s-au verificat metrologic si emis Buletine de Verificare Metrologica pentru 1.568 de mijloace de masurare, s-au facut verificari initiale la 706 contoare de apa si s-au etalonat 361 de mijloace de masurare din domeniul nereglementat, in total realizandu-se un venit de 185.302.14 lei. Au fost verificate si supravegheate urmatoarele laboratoare: SC ApaVital SA Iasi (contoare de apa), SC Contor Group SA Iasi (contoare de apa), SC Prest Serv Apa SA Pascani (contoare de apa), SC Tagus Contor Romania SRL Iasi, SC Necom SRL Iasi (transformatoare de curent si tensiune), SC Antibiotice SA Iasi (aparate de cantarit cu functionare neautomata si greutati de lucru).

„S-au testat 922 de mijloace de masurare, intocmindu-se 36 de procese verbale de supraveghere, in urma carora s-au incasat 21305.40 lei. Printr-o fisa se declara la noi lunar sau saptamanal activitatea. Este prelevat un lot dintr-un numar total de loturi, iar in functie de neregulile gasite, se trece la un control sever, daca este respins un lot. La cinci supravegheri consecutive, daca totul este in regula, se trece la supraveghere moderata”, a declarat Gina Sarbu, inspector al Serviciului Judetean de Metrologie Iasi. In urma activitatii de control prin inspectii si testari inopinate, au fost controlate in total 172 de mijloace de masurare si s-au intocmit 70 de procese verbale. In pietele agroalimentare din municipiul Iasi s-au controlat 110 aparate de cantarit cu functionare neautomata si 545 de greutati de lucru. Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Metrologie, in ultimele trei luni, nu au fost planificate controale la agentii economici cu activitate de preambalare produse.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Două străzi din Pașcani vor fi închise în perioada 15-16 iunie, pentru organizarea competiţiei Moldova Motors Sport

Oana Cordoneanu

Județul Iași a intrat deja sub avertizare cod galben de ploi torenţiale și vijelii

Redacția

Întâlnire pentru dezvoltarea comunelor prin accesarea de fonduri europene la Codrii Pașcanilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site