NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi continuă abuzurile pro ApaVital: a facturat redevență după voința ARSACIS, nu după hotărârea consilierilor locali! (VIDEO)

Primarul Dumitru Pantazi nu ține cont de legile țării și nici de hotărârile Consiliului Local. Aceasta este concluzia care se desprinde în urma conferinței de presă pe care a ținut-o astăzi pe tema plății redevenței.După ce a anunțat că municipalitatea a încasat 730.000 lei de la ApaVital ca redevență datorată pentru exploatarea rețelelor de apă-canal în perioada iulie 2014 – septembrie 2015, edilul a explicat că facturarea a fost făcută conform voinței celor de la ARSACIS și nu a Consiliului Local.

  

 

Toate acestea în condițiile în care inspectorii Curții de Conturi au hotărât că redevența trebuie calculată și încasată în așa fel încât să se poată achita rata anuală a împrumutului BEI, de 1,8 milioane lei.

„Am facturat suma de 730.000 lei, iar acum o alta de 223.000 lei pentru ultimul semestru din 2015. Calculul redevenței s-a făcut după Actul Adițional nr. 12 la Contractul de Delegare, nu după HCL 88/2015 deoarece asociația nu a emis un act adițional prin care să-și însușească efectele acestei hotărâri. Așteptăm să vedem ce spune justiția în legătură cu prevederile HCL 88/2015”, și-a explicat Pantazi poziția pro ApaVital.

Prin această declarație primarul Dumitru Pantazi dă din nou dovadă de inconsecvență și de atitudine pro ApaVital în raport cu interesele comunității și ale bugetului local. Acesta nu aplică HCL 88/2015 pentru a factura redevența către ApaVital în cuantum de 1,8 milioane lei, deoarece nu există un act adițional prin care ARSACIS și ApaVital să-și dea acordul pentru cele prevăzute în hotărâre.

Însă, conform logicii enunțate, lipsa acelui act adițional ar trebui să suspende hotărârea în integrum, astfel că nici operatorul ApaVital nu ar putea opera la Pașcani.

Mai mult, primarul Dumitru Pantazi nu a explicat de ce nu a facturat redevența la valoare de 1,8 milioane lei, așa cum au hotărât consilierii locali și mai apoi să acționeze operatorul în judecată așa cum a procedat în cazul Prest Serv Apa Pașcani. Acesta a anunțat că a ales să factureze redevența la prețul favorabil ApaVital până când o instanță, sesizată de ARSACIS, se va pronunța pe această speță!

{youtube}vfTpizVBG3o{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Au început lucrările la heliportul de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Răzvan Grecu

Primarul Pantazi vrea să distrugă o parcare pentru a se răzbuna pe Marius Pintilie! Farmacia fiicei edilului, protejată de evacuare!

Răzvan Grecu

Corpul de Control din Ministerul Transporturilor a ajuns la Spitalul CF Pașcani, după scandalurile din ultima perioadă

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site