NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş aprobată de Comisia Buget şi Finanţe din cadrul Senatului

În cursul zilei de astăzi, Comisia de buget şi finanţe din cadrul Senatului a aprobat propunerea legislativă depusă de deputatul Petru Movilă privind aprobarea construcţiei autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş.

„Proiectul l-am depus în luna mai a acestui an şi a avut o susţinere masivă din partea parlamentarilor, inclusiv a celor din Târgu-Mureş. Mă bucur că, în sfârşit, s-a făcut un pas concret în vederea realizării acestui obiectiv, atât de necesar pentru judeţul Iaşi şi pentru zona Moldovei. Continuăm cu măsurile de susţinere a acestuia şi sperăm la un vot favorabil şi în Camera Deputaţilor. Acest proiect va fi readus şi în atenţia membrilor Guvernului care vor fi prezenţi la Iaşi la sfârşitul lunii noiembrie pentru celebrarea Centenarului. Mulţumesc domnului senator Victorel Lupu pentru susţinerea proiectului în cadrul comisiei din Senat”, a declarat deputatul Petru Movilă.

Proiectul iniţiat de deputatul ieşean readuce în atenţie faptul că anul acesta s-au împlinit zece ani de când ieşenilor şi locuitorilor din Regiunea de Nord-Est li se tot promite construirea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. Tot în această perioadă se aniversează şi  centenarul „Iaşi – Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri”. Având toate argumentele necesare din punct de vedere istoric susţinute de faptul că Moldova este cea mai subdezvoltată regiune a României, cu un PIB pe cap de locuitor cu aproximativ 40% mai mic decât media naţională, Autostrada Iaşi – Tg. Mureş îşi justifică fără niciun dubiu necesitatea şi oportunitatea.

În ataşament găsiţi avizul comisiei precum şi linkul de pe site-ul Camerei Deputaţilor cu parcursul legislativ.

Deputat Petru Movilă

Presedinte PMP Iasi

Advertisements
Loading...

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi în noiembrie 2014: „Curtea de Conturi m-a întrebat cum vom recupera datoria de la Prest Serv Apa dacă delegăm serviciul la ApaVital”

Răzvan Grecu

8,2 km de asfalt vor fi turnați pe sectorul Pașcani – Moțca de către angajații Direcției de Drumuri Pașcani

Ema Roman

Spitalul CF Paşcani are un nou manager

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site