RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Constantinescu solicită bani pentru finalizarea lucrărilor la școlile din Conțești și Heci

Senatorul Florin Constantinescu solicită Guvernului României să aloce în regim de urgență fondurile necesare finalizarii unor investiții importante pentru comunitatățile din Lespezi și Valea Seacă. În cazul școlii din Heci, în anul 2008 a început reabilitarea clădirii valoarea totală a investiţiei fiind de 750.580 lei, din care s-a achitat doar 624.100 lei. Datorită faptului că în prezent investiţia este aproape finalizată, senatorul Florin Constantinescu solicită alocarea sumei de 126.380 lei pentru terminarea lucrărillor.

În ceea ce priveşte cea de-a doua investiţie, din satul Conţeşti, valoarea se ridică la 312.980 lei. Au fost ridicate zidurile clădirii, dar, din lipsa finanţării nu s-a  realizat  acoperişul, nu a putut fi montată tâmplăria  şi nu s-au  putut realiza  finisările interioare, lucrările fiind sistate. Din acest motiv lucrarea se deterioriorează, infiltraţiile apei producând o degradare continuă  a lucrărilor efectuate  până în prezent. Senatorul Constantinescu solicită suma de 312.980 lei pentru finalizarea investiţiei.

 În cadrul declaraţiei politice, intitulată Avem nevoie de disciplină în relaţia cu FMI, senatorul PSD Florin Constantinescu şi-a exprimat convingerea că actualul Guvern va avea o relaţie bună cu Fondul Monetar Internaţioanal. Social-democratul spune că “rezultatele economice ale României în cadrul acordului rămân solide, PIB-ul ar trebui să crească în a doua jumătate a anului, inflaţia trebuie să rămână sub control, iar poziţia bugetară şi deficitul de cont curent continuă să se îmbunătăţească”.

  

Principalul angajament din cadrul acordului îl reprezintă introducerea managementului privat la companiile de stat. Aşa cum s-a tot afirmat şi cum şi eu am subliniat-o de câteva ori în alocuţiuni pe care le-am avut în plenul Parlamentului, este foarte important cum introducem acest management privat la companiile de stat. Pentru că trebuie ţinut cont de o serie de aspecte; nu putem numi manageri doar de dragul de a avea management privat. Aceştia trebuie să fie conştienţi că au ca scop creşterea productivităţii, precum şi sporirea cifrei de afaceri. Nu trebuie să riscăm să mai avem angajaţi care să intre în şomaj. România trebuie să prospere şi, împreună cu ea, toţi românii!”, a afirmat Florin Constantinescu.

Related posts

I-am trimis în Parlament şi ne-au făcut de ruşine! 11 din 21 aleşi ieşeni sunt penali

Redacția

Marius Pintilie: Pe 5 iunie 2016 putem schimba destinul municipiului!

Redacția

Senatorul Constantinescu prezent la Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană (CCIE) dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova (FOTO)

Redacția
Încarcă...