NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Reguli noi pentru calatorie – Pasaport obligatoriu pentru copii

Incepand din 26 iunie copiii cu varste de pana la 12 ani pot calatori instrainatate doar cu pasaport propriu. Legislatia UE s-a schimbat, iar masura are drept scop combaterea traficului de persoane.

Astfel, conform noii legi comunitare, din acest moment copiii trebuie sa prezinte, la iesirea din tara, propriul act de calatorie, ei nemaifiind trecuti pe pasaportul parintelui. Cu toate acestea, parintii care au in acest moment inscrisi copiii pe pasaport nu trebuie sa si-l innoiasca pana expira, informeaza Deutsche Welle, citat de ziare.com.

Copiii vor fi nevoiti sa aiba asupra lor pasaportul la trecerea granitei a cinci state non-Schengen – Romania, Bulgaria, Cipru, Irlanda si Marea Britanie – si atunci cand calatoresc in afara spatiului Uniunii Europene. Oricum, tuturor calatorilor le este recomandat sa poarte asupra lor pasapoartele copiilor, exceptie facand situatiile in care copiii calatoresc pe vase de croaziera, unde pasaportul pentru copii nu este obligatoriu.

 

  
Actele eliberate pentru copiii cu varste pana la 12 ani nu vor contine amprente digitale electronice, exceptie facand deplasarile in Statele Unite.

 

Pasaportul pentru minori poate fi eliberat la cererea ambilor parinti, a parintelui caruia i-a fost incredintat copilul prin hotarare judecatoreasca sau a reprezentantului sau legal.
 
sursa www.bzi.ro
Advertisements

Related posts

Bilanţul furtunii din judeţ: peste 550 locuinţe avariate

Redacția

O nouă sărbătoare națională? Ziua Minorităţilor Naţionale din România ar putea să fie inclusă pe listă

Redacția

Pompierii pășcăneni au intervenit pentru stingerea incendiilor la două autoturisme

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site