RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Reguli noi pentru calatorie – Pasaport obligatoriu pentru copii

Incepand din 26 iunie copiii cu varste de pana la 12 ani pot calatori instrainatate doar cu pasaport propriu. Legislatia UE s-a schimbat, iar masura are drept scop combaterea traficului de persoane.

Astfel, conform noii legi comunitare, din acest moment copiii trebuie sa prezinte, la iesirea din tara, propriul act de calatorie, ei nemaifiind trecuti pe pasaportul parintelui. Cu toate acestea, parintii care au in acest moment inscrisi copiii pe pasaport nu trebuie sa si-l innoiasca pana expira, informeaza Deutsche Welle, citat de ziare.com.

Copiii vor fi nevoiti sa aiba asupra lor pasaportul la trecerea granitei a cinci state non-Schengen – Romania, Bulgaria, Cipru, Irlanda si Marea Britanie – si atunci cand calatoresc in afara spatiului Uniunii Europene. Oricum, tuturor calatorilor le este recomandat sa poarte asupra lor pasapoartele copiilor, exceptie facand situatiile in care copiii calatoresc pe vase de croaziera, unde pasaportul pentru copii nu este obligatoriu.

 

  
Actele eliberate pentru copiii cu varste pana la 12 ani nu vor contine amprente digitale electronice, exceptie facand deplasarile in Statele Unite.

 

Pasaportul pentru minori poate fi eliberat la cererea ambilor parinti, a parintelui caruia i-a fost incredintat copilul prin hotarare judecatoreasca sau a reprezentantului sau legal.
 
sursa www.bzi.ro

Related posts

Referendumul pentru familie, la Curtea Constituțională. S-au depus contestații

Redacția

Indemnizaţie de şomaj pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ

Redacția

STUDIU: 10 ore fără interacţiune socială sunt resimţite ca o zi întreagă fără hrană

Redacția
Încarcă...