NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Rusine USL! Iata decizia Uniunii Europene care-i afecteaza pe toti iesenii

Uniunea Europeana a scos Moldova de pe harta autostrazilor care ar urma sa primeasca finantare de la forul continental in urmatorii ani. Comisarii europeni au considerat ca zona Moldovei nu are nevoie de autostrada, urmand a finanta insa alte noduri rutiere si feroviare din sud-estul si vestul tarii. 

Iesenii au pierdut orice speranta de a mai circula pe autostrada spre Targu Mures. Promisiunile celor de la USL, care si-au castigat o buna parte din voturi pe proiectul autostrazii, ce ar trebui sa lege Moldova de Transilvania, s-au dovedit a fi simple gogosi electorale. Uniunea Europeana a dat publicitatii harta autostrazilor de pe continent care ar urma sa beneficieze de fonduri in anii ce vor urma. Zona Moldovei nu se regaseste pe harta retelei de transport TEN-T, cea care asigura coeziunea si fluiditatea acestui sector la nivel european, cu toate ca ani la rand s-a vorbit ca Moldova va fi traversata de Coridorul IX Pan-European, ce ar fi asigurat o retea de drumuri catre restul continentului. Cu toate acestea, Uniunea Europeana a avut in vedere alte proiecte, considerate a fi mult mai fiabile, eliminand definitiv autoruta la care visau mii de ieseni. Si pentru ca tacamul sa fie complet, nici macar ruta Bacau – Brasov nu a fost luata in considerare, Moldova fiind considerata o zona mult prea saraca sa mai aiba parte si de o autostrada. Schimbarile in reteaua TEN-T au fost uriase. Au disparut din peisaj noduri precum Bucuresti – Ploiesti – Buzau – Bacau, cu ramificatii spre Nordul Moldovei (Suceava si Iasi) sau coridoare feroviare din Cluj spre Suceava. Acum, romanii au primit vesti bune doar pentru rute dinspre Constanta si Bucuresti spre Brasov sau in vestul tarii. Altfel spus, zona Moldovei a intrat in reteaua secundara de drumuri ce ar putea primi finantare. Iar acest lucru inseamna un regres, din moment ce comisarii europeni au decis ca doar retelele principale vor primi fonduri cu precadere. 

Ani la rand, iesenii au fost momiti cu promisiunea unei autostrazi ce ar lega Iasul de Targu Mures. Totul a stat sub sigla campaniilor electorale atat locale, dar mai ales parlamentare. Iar candidatii USL au facut tot ce le-a stat in putinta sa promita ca Iasul va avea una din autostrazile conturate la nivel central. Inclusiv Guvernul Ponta a anuntat ca Iasul nu va vedea un leu pentru demararea acestui proiect. Ba mai mult, ministrul de resort, Dan Sova, a sustinut ca proiectul nu este prioritar pentru Guvernul USL. In aceste conditii, iesenii care au votat masiv cu USL in campania electorala pentru alegerile parlamentare au fost pacaliti de personaje precum Gheorghe Nichita si Relu Fenechiu, capii aliantei de la Iasi si principalii “artizani” ai autostrazii. Acum, iesenii ar trebui sa-i taxeze pe cei doi si pe restul parlamentarilor carora le-au acordat voturile, si sa le ceara socoteala pentru minciunile si proiectele ce nu au mai fost realizate.

sursa: bzi.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Nemulțumiri printre politicienii din opozitie, vizavi de primarul Pantazi

Redacția

C.P.: Cine are un dinte împotriva suferinzilor de dinţi?

Redacția

Proiectele opoziției nu au „trecere”!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site