NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul PC, Ioan Danu a propus un Proiect de Hotărâre privind soluționarea problemei cu apa (DOC)

Ioan Danu a înaintat la Primăria Municipiului, un Proiect de Hotărâre prin care încearcă să rezolve problema cu apa în Pașcani. Chiar dacă în esență propunerea politicianului nu diferă foarte mult de oferta celor de la ApaVital, el este încrezător în succesul inițiativei sale fiind deschis la orice sugestie pe marginea ei.

  „Aș dori să aduc o clarificare a situației facturării apei din Pașcani. Cetățenii din oraș trăiesc cu o stare de stres. Azi au apă ,dar nu se știe dacă mâine va fi la fel. Trebuie să aducem o reglementare din acest punct de vedere. Eu m-am gândit la un proiect. Nu am pretenția că este perfect. Aș dori să îl discutăm și să ajungem la o soluție finală”, ne-a declarat consilierul local, Ioan Danu.

Acesta propune existența unui contract colectiv, de furnizare cu societatea de apă și a unor convenții individuale. Astfel, locatarii de la bloc ar trebui să plătească facturi în mod individual. De asemenea, se păstrează reprezentantul de scară, care însă va acționa pe baza unui contract de prestări servicii cu furnizorul de apă. Acesta ar trebui să se ocupe de încheierea contractelor, de citirea apometrelor și de transmiterea sumelor ce trebuiesc plătite, toate aceste servicii fiind plătite de către operator.

  

Conform Proiectului de Hotărâre propus de către Danu, reprezentantul de scară nu va avea atribuțiuni financiare față de ceilalți colocatari. Cu alte cuvinte, în cazul în care cineva nu își achită factura la apă, nu va sta în sarcina șefului de scară, să recupereze acea sumă, cu atât mai puțin să debranșeze rău platnicul.

 „În principiu se încheie un contract colectiv care are în spate niște convenții individuale pentru fiecare utilizator, urmânad ca plata facturilor să se facă individual. Reprezentantul să nu aibă atribuțiuni din punctul ăsta de vedere, să alerge după bani. În al doilea rând, operatorul să aibă posibilitatea de a-i acționa în instanță pe cei rău platnici, pentru a-și recupera banii. Nu poți să trimiți un om să recupereze niște bani pentru furnizor. Mai mult, pentru că reprezentantul de scară prestează un serviciu pentru un operator sau furnizor, mi se pare normal și de bun simț ca acesta să încheie un contract de prestări servicii și să fie remunerat de către respectivul furnizor”, a mai precizat acesta.

De asemenea, această variantă presupune încheierea de contracte și convenții fără ca apometrele să fie scoase pe casa scării, cu obiecția că proprietarii se vor obliga să deschidă locuințele pentru a lăsa liberă citirea apometrelor, de către responsabilul în cauză.

Inițiatorul proiectului așteaptă ședința Consiliului Local în care va fi dezbătut proiectul în speță.

Vezi aici proiectul de hotărâre propus!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Atenţionare de vreme rea în Moldova

Redacția

Circulația autoturismelor închisă pe strada Unirii, timp de două zile. Traficul rutier deviat pe strada Abator

Marius Parteni

Sistem de supraveghere video la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site