RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali au hotărât cine face parte din Consiliile de Administrație ale Eco Salubritate și Prest Serv Apa!

Consiliul Local a desemnat astăzi noua componență a Consiliilor de Administrație pentru Eco Salubritate și Prest Serv Apa. Asta după ce instanțele de judecată au desființat Consiliile de Administrație precedente, hotărând că ele au fost înfințate cu încălcarea legii.

Deși procedura de organizare a selecției candidaților nu a fost una legală, fapt susținut chiar de juriștii Primăriei în cadrul ședinței comisiei juridice, aleșii locali au votat astăzi componența acestor structuri de conducere a societăților amintite.

În mod surprinzător, Mircea Zuzan, secretarul suspendat al municipiului, a obținut 10 voturi la Eco Salubritate și 8 voturi la Prest Serv Apa, după ce în urmă cu un an și 8 luni, în aceeași situație, a fost susținut doar de un singur consilier local.

  

Astfel, la Eco Salubritate, Consiliul de Administrație are următoarea componență după numărarea voturilor exprimate în mod secret de către consilierii locali: Eduard Dumea -15 voturi, Vasile Aparaschivei -15 voturi, Iulian Moraru -15 voturi, Dragoș Ionescu -12 voturi și Mircea Zuzan – 10 voturi. În același timp, la Prest Serv Apa, societate ce are doar 5 angajați, vor hotărî următorii administratori: Sorin Năcuță – 12 voturi, Costantin Stoica – 11 voturi, Vasile Aparaschivei – 15 voturi, Dragoș Ionescu – 13 voturi și Iulian Moraru – 13 voturi.

În timpul dezbaterii proiectelor ce inițiau noile Consilii de Administrație, s-a ridicat și problema unor incompatibilități. Astfel, Eugen Chiriac a trebuit să se retragă din cursa pentru un loc în Consiliul de Administrație la societatea de salubritate deoarece nu putea, în același timp, să aibă contract de muncă și să ocupe funcția de administrator.

Alte incompatibilități au fost sesizate de juristul Paul Apostol, cel ce îl suplinește pe secretarul Mircea Zuzan, la Consiliul de Administrație de la Prest Serv Apa. Acesta a atras atenția că Sorin Năcuță este și director tehnic la RAGCL și administrator la Prest Serv Apa, societăți ce au pe rolul instanțelor mai multe litigii. Aceeași situație a fost identificată și la Costică Stoica care este angajat al ApaVital și totodată administrator al Prest Serv Apa, societate cu care angajatorul său are litigii în justiție.

În urma acestor atenționări, primarul Dumitru Pantazi le-a cerut celor în cauză să nu participe la hotărârile ce vizează interesele angajatorilor lor.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

“Colectează selectiv”! O nouă campanie anunțată de Primărie, în loc de pubele moderne și condiții civilizate de colectare!

Marius Parteni

În judeţul Iaşi, gunoiul de la ţară aşteaptă să fie ridicat de maşina de bani de la Bruxelles

Redacția

Energia electrică va fi întreruptă în Pașcani, Gâștești și Topile

Redacția
Încarcă...