RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii cer intrarea în insolvență a Prest Serv Apa, așa cum prevede legea, și respingerea propunerilor de dare în administrare a cimitirelor, parcărilor și ștrandului acestei societăți!

Soarta fostului operator local de apă și canalizare pare a fi pecetluită. În ședințele comisiilor de specialitate ce au avut loc ieri și astăzi, majoritatea aleșilor locali s-au declarat împotriva intenției primarului Dumitru Pantazi de a delega administrarea cimitirelor, parcărilor și ștrandului către Prest Serv Apa. Mai mult, cei din opoziție au susținut că potrivit legii această societate ar fi trebuit să se închidă încă din anul 2015 atunci când i s-a luat din administrare ultima componentă a sistemului de apă și canalizare: stația de epurare.

 

  

 

Liberalul Cătălin Conachi a atras atenția că în conformitate cu Legea 31/1990, Prest Serv Apa ar fi trebuit să se dizolve din momentul în care i s-a luat obiectul de activitate. „Articolul 227 din Legea 31/1990 prevede clar că societatea se dizolvă atunci când apare imposibilitatea realizării obiectului de activitate al societăţii sau realizarea acestuia”, a explicat consilierul liberal.

La această opinie au achiesat toți colegii săi din opoziție, în timp ce social democratul Leonard Ursu și-a exprimat temerea că datoriile societății, în cazul intrării în faliment, vor trebui să fie plătite de Consiliul Local. Fac un apel la toți consilierii locali indiferent din ce partid fac parte. Trebuie să luăm o decizie la un moment dat. Ce repercursiuni sunt în spate, care este răspunderea noastră a Consiliului Local și a acționarului majoritar. Știm sigur ce se va întâmpla dacă intră în insolvență, urmează in mod sigur falimentul”, a atras atenția Leonard Ursu.

Cât privește oportunitatea delegării unor noi activități către Prest Serv Apa, atât consilierul liberal Andrei Rîznic cât și consilierul social democrat Vasile Haldan au susținut că o societate cu datorii de peste 10 milioane de lei nu ar putea să dezvolte serviciile date în administrare și că mai corect ar înființarea unei noi entități care să se ocupe de aceste aspecte.

Practic, după discuțiile pe comisii, proiectele de delegare a cimitirelor, parcărilor și ștrandului către Prest Serv Apa au primit doar un raport favorabil, cel al comisiei juridice, însă o hotărâre finală se va lua în ședința de plen a Consiliului Local ce va avea loc mâine dimineață de la ora 10.

 

Related posts

Grindeanu vrea grafice pe site-ul CNAIR pentru proiectele de autostrăzi / Care autostrăzi spune că sunt o prioritate

Redacția

Înscrierile în programul Casa Verde 2023 încep din 19 mai, ora 10:00

Redacția

România lovită de un val de aer fierbinte, din Africa. La Iași, 33 de grade

Redacția
Încarcă...