RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vremea 28 mai – 24 iunie 2024. Din weekend vine primul val de căldură. Temperaturile resimţite vor trece de 35 de grade Celsius

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 28 mai – 24 iunie 2024. Potrivit specialiştilor, urmează un nou val de ploi, vijelii și grindină, pentru ca în weekend, dar și săptămâna viitoare, temperaturile să ajungă la limita caniculei, de peste 32 de grade Celsius. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 28 mai – 24 iunie 2024.

“Din acest weekend, vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a ţãrii, dar va fi în continuare în general instabilã, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în majoritatea regiunilor. Îndeosebi în vestul teritoriului şi în zonele montane şi submontane, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificãri, în special în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor depăși la umbră 30…32 grade, iar indicele temperatură-umezeală va accentua senzația de căldură”, au explicat specialiştii ANM. 

  

Prognoza meteo 28 mai – 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare.

Vremea 3 – 10 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile multianuale la nivelul întregii țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

Vremea 17 – 24 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

observator

Related posts

Pașcani: Rățoi nu-și asumă întârzierea amenajării a două locuri de joacă

Răzvan Grecu

Restricții pe strada 22 Decembrie din cauza unei gropi pe carosabil

Răzvan Grecu

Primăria Paşcani are din nou purtător de cuvânt – Cristian Menegon şi-a reluat funcţia

Ema Roman
Încarcă...