NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Condiţii de igiena demne de o ţară africană la o fabrică de lapte din Moțca.Produsele erau comercializate în piețele din Pașcani

Lipsa de igienă face încă o “victimă” printre unităţile de procesare a laptelui din judeţ. Reprezentanţii DASPET SRL din comuna Moțca (judeţul Iaşi) au fost sancţionaţi de inspectorii sanitar-veterinari cu suma de 2.000 lei pentru neregulile din domeniul igienei.

Totodată, autorităţile au emis ordin de suspendare a activităţii. Conform surselor apropiate “Ziarului de Iaşi”, laptele procesat la firma din Moţca era comercializat în pieţele agroalimentare din municipiul Paşcani. În urma acţiunii desfăşurate la unitatea menţionată, s-a constatat, între altele, că transportul laptelui era realizat cu mijloace necorespunzătoare, la fel ca şi mulsului vacilor. Astfel, la societatea Daspet SRL cupele aparatului de muls erau igienizate într-o bucătărie dezafectată. Nereguli au fost descoperite de autorităţile din domeniu şi la tancul de răcire al laptelui. Acesta era amplasat în condiţii necorespunzătoare, pereţii incintei şi plafonul prezentând urme vizibile de degradare şi igrasie. De asemenea, camera unde acesta era dispus nu era racordat la surse de apă rece sau caldă. În timpul controlului, reprezentanţii firmei nu au putut pune la dispoziţia inspectorilor de resort buletine de analiză privind salubritatea laptelui. Reporterii “Ziarului de Iaşi” au încercat să ia legătura cu Gruia Dascălu, reprezentantul legal al societăţii Daspet SRL, dar până la închiderea ediţiei nu a fost posibilă obţinerea unui punct de vedere. Potrivit codului CAEN, firma desfăşoară activităţi auxiliare pentru producţia vegetală, se arată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Societatea a înregistrat anul trecut un profit de jumătate milion de lei, cifra de afaceri fiind de 833.000 lei. În cursul acestei săptămâni, un alt punct de colectare a laptelui din Probota a fost închis, iar administratorul unei ferme a fost amendată pentru nerespectarea condiţiilor de igienă.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Tatăl minorei care a bătut și umilit o copilă de 13 ani: „A fost o greșeală, dar e prea mult să fie băgată în arest”

Redacția

Şicană în trafic: şmecher cu motocicletă BMW pus la punct de un pensionar cu Dacie, după un conflict în plină stradă

Redacția

Accident în panta de la Osoi din cauza ceții și a vitezei

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site