RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Recoltă de șoferi bețivi pe drumurile de țară. Unul avea o alcoolemie spre 3 la mie

În aerul expirat avea 1,3 mg/l

Poliţiştii ieşeni depistează numeroşi şoferi băuţi la volan, culmea, chiar dacă sunt în vigoare legi care restricţionează circulaţia persoanelor. De asemenea, unii dintre aceştia nici măcar nu au permis de conducere. De exemplu, duminică, poliţiştii Secţiei 6 Rurale Paşcani au prins un tânăr de 23 de ani, din comuna Alexandru Ioan Cuza, care conducea un Ford prin localitate, fără permis de conducere şi o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. 

Poliţiştii de la aceeaşi secţie au depistat în aceeaşi zi un caz asemănător. Un tânăr de 26 de ani, din Sireţel, a fost depistat la volanul unul Opel cu o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta nu avea nici permis de conducere, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare erau expirate. Poliţiştii de la Secţia Rurală 4 Miroslava au depistat un tânăr beat criţă, pe DJ 248, prin localitatea Ţibana. în vârstă de 21 de ani, tânărul avea o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat iar pe numele său a fost deschis un dosar penal. 

Următorul a fost prins de către Biroul Rutier Iaşi, acesta fiind un tânăr de 33 de ani, din municipiul Iaşi, care avea o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Însă cea mai mare alcoolemie a fost la Pârcovaci. Aici, un bărbat de 49 de ani, din aceeaşi localitate, a fost tars pe dreapta pe DC 150, iar la testare a reieşit 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

  

ZIARUL DE IASI

Related posts

Un pășcănean și-a dat foc la casă, iar acum este căutat de oamenii legii

Teona Gherasim

Incendiu de vegetație lângă bariera Lunca. Pompierii și polițiștii au intervenit

Marius Parteni

Cauzele accidentului rutier care a avut loc ieri la Gâștești

Oana Cordoneanu
Încarcă...