NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Concursuri dure pentru ocuparea catedrelor libere in scolile si liceele iesene

Veste proasta pentru cadrele didactice din judetul Iasi care vor sa ocupe catedrele ramase vacante in unitatile de invatamant, in timpul anului scolar 2012 – 2013. Astfel, Ministerul Educatiei a emis un ordin care reglementeaza aceasta situatie.

„Potrivit Ordinului nr. 5.624 din 31.08.2012, privind «Metodologia de organizare si desfasurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor, începând cu data de 20.09 2012, posturile didactice sau catedrele care se vacanteaza în cursul anului scolar 2012 – 2013 se vor ocupa prin concurs, organizat la nivelul unitatilor de învatamânt. Concursurile pentru ocuparea posturilor care se vacanteaza pe parcursul anului scolar în unitatile de învatamânt de stat constau în: proba practica sau orala respectiv inspectie speciala la clasa si proba scrisa din didactica specialitatii în profilul postului, potrivit programelor de concurs. Responsabilitatea publicarii posturilor didactice care se vacanteaza pe parcursul anului scolar 2012 – 2013 si a coordonarii concursurilor revine unitatilor de învatamânt preuniversitar de stat”, se prevede in document. De precizat ca, in judetul Iasi, disciplinele la care s-a constatat deficit de personal calificat au fost: limbile moderne, la filiera vocationala si tehnica, muzica sau educatia fizica respectiv posturi de invatatori sau educatori. Pe de alta parte, la nivel de judet, situatia de incadrare cu personal didactic a fost urmatoarea: profesori titulari – 78.05 la suta ( peste 7.500 n.r.), profesori suplinitori – 21.95 la suta, profesori detasati în interesul învatamântului –  110, profesori detasati la cerere – 33, profesori care au beneficiat de pretransfer – 43.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

355 de burse pentru elevii pășcăneni

Oana Cordoneanu

Tarife menţinute, şi în acest an, la creșa din zona deal

Ema Roman

Spaga omoara serbarile de 1 si 8 Martie in scoli si gradinite. Ministerul combate coruptia cu linia de urgenta pentru parinti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site