NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Concurs de strâns gunoaie pentru elevii din județ. Premiul: o tablă interactivă


Elevii de la şcolile din judeţ pot să se înscrie şi anul acesta în competiţia pentru o tablă interactivă, iar tot ce trebuie să facă este ca, pentru o perioadă, micuţii să devină ecologi.

Înscrierile au loc în perioada 9-28 martie, şi presupune colectarea selectivă de gunoaie din mediul înconjurător. Şcoala care strânge cele mai multe puncte şi cel mai mult gunoi câştigă.

 
„Şcoala Zero Waste” este un concurs naţional de educaţie ecologică organizat de EcoStuff Romania care se adresează şcolilor din învăţământul primar şi gimnazial din România.
Perioada de desfăşurare a competiţiei este 20 aprilie – 29 mai, iar la cele două ediţii anterioare au participat 133 de şcoli din 33 de judeţe şi aproape 15.000 de elevi, dintre care patru şcoli au fost din judeţul Iaşi.
 
Este vorba de Şcoala Gimnazială „Ion Ghica” din Iaşi, Şcoala Gimnazială Chicerea, comuna Tomeşti, Şcoala Gimnazială din Glodenii Gândului şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Todireşti. „Zero Waste, în traducere zero deşeuri, este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viaţă şi care încurajează regândirea ciclului de viaţă al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refoloseşte resursele. Astfel, volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, ameninţarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor dispare”, a specificat Radu Rusu, coordonatorul acestui concurs.
 
Există însă şi premii pentru cei mai silitori elevi: aceştia vor câştiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. Vor fi acordate şi câte două menţiuni pentru cei mai harnici şi implicaţi elevi din fiecare judeţ participant.
Şcoala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câştigătoare, iar punctele se obţin din organizarea cât mai multor acţiuni educaţionale din lista oferită de organizatori şi din colectarea selectivă a cât mai multor deşeuri reciclabile. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere şi desfăşurarea concursului pot fi site pe site-ul organizatorului: www.EcoStuff.ro.
 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Petardele ar putea fi interzise în municipiul Iași la inițiativa primarului

Redacția

Culturi mai bogate ca anul trecut în judeţ. Producţia de grâu, de 4.100 de kg la hectar

Redacția

Infirmiera prinsă în spital, în timpul serviciului, cu o alcoolemie de 3,43 „la mie“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site