RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Concluziile dezbaterii publice organizate de PNL, pe tema locurilor de veci: amenajarea noului cimitir trebuie să înceapă de urgență!

 

Consilierii liberali au organizat ieri, 21 martie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, o dezbatere publică pe tema cimitirelor din municipiu. La invitația lui Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, au răspuns în jur de 30 de persoane.

  

 

Tema principală a discuțiilor s-a axat pe faptul că pe fondul unei acute lipse de locuri de veci, în vechiul cimitir se tranzacționează mormintele cu sume  și de 6.000 euro. Marius Pintilie le-a transmis celor prezenți că în Consiliul Local a fost aprobat regulamentul de funcționare a serviciului de  administrare a cimitirelor publice și documentația pentru înființarea unei noi societăți comerciale care să administreze acest serviciu. Liberalul a arătat că până acum nu are cunoștință dacă s-a reușit de către funcționarii publici din subordinea primarului Dumitru Pantaz,înființarea acelei societăți.

„Există un regulament aprobat de consilierii locali, după care serviciul de administrare a cimitirelor poate funcționa foarte bine. Am mai aprobat și înfințarea unei societăți comerciale care să administreze cimitirele din Pașcani, însă până acum cei din Primărie nu au reușit să termine formalitățile juridice”, a transmis Marius Pintilie.

Pintilie a mai spus că înființarea noului cimitir ar costa 7 milioane de lei, suma fiind extrem de mare pentru bugetul local, astfel că ar trebui ca lucrările să înceapă cu ceea ce este strict necesar: îngrădirea cimitirului, alei de acces și delimitarea locurilor de veci.

„Costul de amenajare a noului cimitir, dat de proiectant, este de 7 milioane de lei. E o sumă foarte mare și nu poate fi suportată dintr-odată de bugetul local. Așa că ar fi bine să se înceapă urgent cu lucrările strict necesare: îngrădirea, aleile și parcelarea, astfel încât să poată fi dat în exploatare în cel mai scurt timp”, a mai adăugat Marius Pintilie.

Din sală au luat cuvântul mai mulți pășcăneni care au povestit experiențele nefericite pe care le-au avut atunci când au trebuit să-și îngroape o rudă și nu aveau loc de veci.

La cuvânt s-a mai înscris o fostă angajată a RAGCL Pașcani care a explicat că în arhiva regiei există o evidență exactă a locurilor de veci, de pe vremea când societatea administra cimitirul municipal.

Consilierii locali au aprobat încă din primăvara anului 2000 amenajarea unui nou cimitir, însă autoritățile locale nu au reușit nici până astăzi să demareze lucrările.

Related posts

Cățeluși strânși de pe străzile Pașcaniului, disponibili pentru adopție (Foto)

Redacția

O firmă cu nume ciudat construieşte o grădiniţă la Hălăuceşti

Redacția

Sucuri făcute cu apa de irigat şi vândute ca fiind naturale la un festival fin Botoșani

Redacția
Încarcă...