NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Mondială a apei a fost marcată de elevii din Pașcani la Sistemul Hidrotehnic Independent

 

22 martie, o zi plină de activități menite să scoată în evidență importanța apei și necesitățile protejării acesteia. Prin acest mod și-au propus reprezentanții Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani să marcheze Ziua Mondială a Apei.

Mesajul central de anul acesta al Zilei Mondiale a Apei este unul cu profunde și variate înțelesuri, și anume „Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”. Cu alte cuvinte, „Oricine ați fi, oriunde v-ați afla pe această planetă, apa, accesul la apă, este dreptul vostru fundamental”. 

„Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Apei la Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani, o unitate componentă a administrației Bazinale de Apă Siret  Bacău, care are în administrare lucrări de îndiguire, regularizări, cursuri de apă, stație de pompare. Astăzi am realizat mai multe activități în parteneriat cu unitățile de învățământ din Pașcani: o vizită la Stația de Epurare ce aparține ApaVital Iași, o activitate interactivă în cadrul laboratorului SHI Pașcani- prezentată de inginer Anca Dumitrescu, o vizită la baraj- activitate prezentată de inginer Iulian Mocănița- cum se efectuează manevre la stavile, a declarat Alina Irimia„, inginer Administrația Bazinală de Apă Bacău, SHI Pașcani.

A avut loc și un concurs de desene cu tema,,Apa pentru toți”, acțiune ce a avut loc la sediul Liceului Teoretic ,,Miron Costin„ Pașcani .

„Pe 22 martie, întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Apei,iar alături de noi este și liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, elevi de la clasa a II-a A. În programele noastre de educație trebuie să protejăm pământul, resursele naturale, să-i învățăm pe copii de mici acest lucru. Reprezentanții Apelor Române din Pașcani au fost alături de noi în realizarea acestei acțiuni„, a precizat învățător Marlena Cristiana Sorohan.

În cadrul evenimentului de astăzi a avut loc și o activitate interactivă ,,Apa -sursă prețioasă pentru viață”, au participat elevi de clasa a-IX -a de la Colegiul ,,Mihail Sadoveanu”,locul de desfășurare fiind Laboratorul de calitatea apei SHI Pașcani . Apoi a urmat vizita la baraj Blăgești, cât și la Stația de Epurare.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Bazar cu prăjituri de Crăciun la Școala Gimnazială din Lunca (Foto)

Ema Roman

O elevă de la Colegiul „Sadoveanu”, în Proiectul EX Amsterdam

Redacția

Vestea pe care o asteptau toti parintii! Proiect de lege: 100 de euro alocatie, pentru fiecare copil

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site