RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Comisia Europeană avertizează că ar putea fi necesară reintroducerea unor măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19

Reintroducerea unor măsuri menite să limiteze răspândirea COVID-19, precum purtarea măştilor de protecție şi limitarea reuniunilor, ar putea fi necesară, în lunile următoare. Este avertismentul făcut, vineri, de Comisia Europeană, în contextul unui nou val de infectări cu COVID, anticipându-se că și gripa ar putea reprezenta o provocare în acest sezon.

Într-un raport asupra modului în care statele UE trebuie să se pregătească pentru a răspunde unei noi înmulţiri a cazurilor de COVID-19, ce ar putea surveni toamna aceasta şi iarna care vine, Comisia Europeană a menționat că „ultimii doi ani au demonstrat că UE se poate confrunta cu un nou val de COVID-19, ce coincide cu revenirea din concedii, cu redeschiderea şcolilor şi scăderea temperaturilor”.

De asemenea, executivul comunitar a precizat că este probabil ca „UE să se confrunte cu un sezon cu o circulaţie activă a altor virusuri respiratorii, inclusiv gripa”, ceea ce va presupune „o provocare pentru sistemele de sănătate naţionale deja suprasolicitate”.

VIDEO| Prințul Harry, încă afectat de moartea mamei sale: „Au urmărit-o până la moarte. Istoria se repeta” / Adevăratul motiv pentru care s-a retras din familia regală LIVE-UPDATE | Război în Ucraina, ziua 191: Creion, cretă și truse de prim ajutor – copiii ucraineni se întorc la școală în plin război. Unele clase sunt amenajate în adăposturi anti-bombe

  

02 Sep, 11:00 | Știri externe

VIDEO | Tentativă de asasinat în Argentina. Un bărbat a încercat să o împuște pe vicepreşedinta Cristina Fernandez de Kirchner. „Este încă în viață pentru că arma nu s-a descărcat”

02 Sep, 08:14 | Știri politice

În acest context, Comisia Europeană a subliniat importanţa „măsurilor non-farmaceutice” pentru stoparea pandemiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Portugalia se confruntă cu o nouă explozie a cazurilor de infectare provocate de COVID-19

Redacția

Un sat de la nordul Kievului, lovit de rachete rusești. Atacul, soldat cu mai mulți morți, spune Zelenski

Redacția

Acord între SUA și Germania pentru blocarea gazoductului Nord Stream 2, în cazul în care Rusia atacă Ucraina

Redacția
Încarcă...