NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Armata rusă a scos echipamentul militar de pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie înainte de vizita experților AIEA – Statul Major Ucrainean

Armata rusă și-a scos echipamentul militar de pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie, chiar înaintea unei vizite a experților Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), spune Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrainska Pravda.

Experți ai misiunii AIEA plecând spre centrala nucleară Zaporijia Foto: Profimedia Images

„În așteptarea sosirii misiunii de experți AIEA, forțele de ocupație ruse și-au scos toate echipamentele militare de pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie. Se estimează că 100 de unități au fost mutate la uzina Atom Energomash, în timp ce restul au fost împrăștiate către cele mai apropiate așezări”, a spus Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

  

Misiunea Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) trebuia să ajungă la CNE Zaporojie pe 31 august, dar a reușit să ajungă acolo abia la 1 septembrie.

Advertisements

Joi o echipă de experţi ai ONU a ajuns la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei pentru a evalua riscul unui dezastru nuclear.

Înaintea inspecției Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, au avut loc noi bombardamente în zona centralei nucleare, Rusia și Ucraina acuzându-se, din nou, reciproc pentru atacurile lansate.

Advertisements

Energoatom, compania nucleară de stat a Ucrainei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Preşedintele Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, legea pentru anularea unor obligaţii fiscale

Redacția

Ce trebuie sa stii despre serviciile de marketing pentru afaceri?

Redacția

Cele două județe fără niciun caz nou de infectare în ziua în care România raportează peste 600 de cazuri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site