RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Fermierii polonezi intensifică PROTESTELE, acuzând UE că vrea distrugerea agriculturii Poloniei

Fermierii polonezi au intensificat, miercuri, protestele față de reglementările europene stricte și față de cerealele ieftine din Ucraina, acuzând Uniunea Europeană că distruge agricultura Poloniei.

Sute de tractoare au blocat drumurile în zona Zakret, la periferia estică a Varșoviei, conform agenției Reuters.

”Acordul Ecologic european înseamnă moartea agriculturii poloneze” – este mesajul unora dintre fermierii protestatari.

Agricultorii polonezi protestează de câteva luni, denunțând importurile de cereale ieftine din Ucraina. Fermierii cer reimpunerea taxelor vamale asupra produselor agricole ucrainene, eliminate de Uniunea Europeană în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

  

Exact în același timp, Uniunea Europeană a ajuns la un acord preliminar privind prelungirea accesului liber al cerealelor ucrainene în spațiul comunitar, deși cu anumite limite.

”Cerem cote privind importurile și vrem să fie calculate pe baza datelor începând din anul 2000, nu cum vrea Ucraina, pentru 2022 și 2023, pentru că atunci nivelul importurilor a fost cel mai mare”, a declarat Slawomir Izdebski, liderul sindicatului agricol OPZZ.

Autoritățile poloneze au raportat că miercuri sunt programate aproximativ 580 de proteste, cu participarea a peste 70.000 de persoane.

Pe fondul protestelor, Comisia Europeană le-a oferit concesii fermierilor polonezi și europeni,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sindicatele din Grecia au anunțat o GREVĂ generală de 24 de ore. Vor fi afectate zborurile, transportul public terestru și cursele maritime

Redacția

Atac sângeros la Mosova: ISIS publică imagini din timpul atacului de la Moscova

Redacția

Numărul românilor blocați în Africa de Sud a crescut. Apelul MAE către cei care vor să părăsească zona afectată de apariția tulpinii Omicron

Redacția
Încarcă...