NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Comisia de cod electoral: Votul prin corespondenţă, aplicat DOAR la alegerile parlamentare

Votul prin corepondenţă va fi aplicat doar pentru alegerile parlamentare, a decis, marţi, Comisia de cod electoral, la propunerea PSD, stabilind şi eliminarea posibilităţii înscrierii online în Registrul electoral pentru exercitarea votului prin corespondenţă.

  

 

Comisia de cod electoral a finalizat, marţi, raportul la proiectul legii votului prin corespondenţă, acesta urmând să intre miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor. Raportul a fost adoptat de comisie cu 14 voturi “pentru” şi unul împotrivă, care a aparţinut reprezentantului UDMR Marton Arpad.

Proiectul de lege adoptat de Senat stabilea că votul prin corespondenţă se aplica şi pentru alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, dar reprezetanţii PSD au propus ca acest vot să fie doar pentru alegerile parlamentare, în timp ce UDMR dorea ca acest tip de vot să fie vlabil doar pentru scrutinul prezidenţial.

Preşedintele Comisiei Gabriel Vlase (PSD) a propus ca votul prin corepondenţă să fie aplicat doar pentru parlamentare, pe motiv că până la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare mai este timp.

Advertisements

Pentru prezindenţiale sunt nişte particularităţi şi mai avem până în 2019, este un proiect pilot, până atunci vedem ce se întâmplă. Nu este că nu vrem să facem, dar am considerat că vrem să vedem ce se întâmplă în toamna lui 2016, când votul prin corespondenţă va fi aplicat la parlamentare“, a explicat Vlase, eliminarea din proiectul votului prin corespondenţă a aplicării lui în alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, rămânând doar pentru alegerile parlamentare.

Advertisements

Articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Extragerile Loteriei fiscale sunt ilegale. Câştigătorii ar trebui să dea banii înapoi

Redacția

După analizarea a 6.300 de oameni au fost descoperite genele care provoacă încărunţirea părului

Redacția

Statul român trebuie să plătească despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluţiei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site