NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coaliția, împărțită privind răspunsul la gestul provocator al lui Viktor Orban. Premierul maghiar, fular cu Ungaria Mare

Viktor Orban agită din nou spiritele în regiune, după ce a apărut la un meci de fotbal cu un fular care avea imprimată harta Ungariei Mari. Gestul făcut de liderul maghiar a fost rapid taxat de MAE, însă în Coaliție părerile sunt împărțite.

Viktor Orban și fularul cu Ungaria Mare FOTO captură video

Viktor Orban și fularul cu Ungaria Mare FOTO captură video

Viktor Orban a publicat mai multe imagini în care apare purtând la ultimul meci al naționalei maghiare, cu reprezentativa Greciei, un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, fiind astfel inclusă şi Transilvania, precum și teritorii aflate acum la alte state. Și nu e primul gest de acest fel, în urmă cu doi ani fotografiindu-se cu o hartă a Ungariei Mari și punând pe Facebook poza.

  

MAE  român a condamnat atitudinea revizionistă a lui Viktor Orban, fiind înștiințat ambasadorul Ungariei la București. Conform MAE, atitudinea oficialului ungar este „în contrast evident cu atmosfera de deschidere şi relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al Afacerilor Externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât şi cu premierul ungar”. Gestul a fost considerat inacceptabil.

Advertisements

UDMR, politica struțului

Advertisements

La nivelul Guvernului, purtătorul de cuvânt al instituției,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un comentariu al unui analist sportiv inflamează spiritele în NBA: “La fel ca tatăl său, a apăsat pe trăgaci în momentul potrivit” / LeBron James cere demisia comentatorului

Redacția

A plecat de la o fermă din Iași să se întâlnească la Botoșani cu iubitul, iar acesta a ucis-o

Redacția

PSD cere premierului explicaţii cu privire la rectificarea bugetară, după ce Consiliul Fiscal a semnalat un „derapaj major pe cheltuieli bugetare”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site