RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coaliția, împărțită privind răspunsul la gestul provocator al lui Viktor Orban. Premierul maghiar, fular cu Ungaria Mare

Viktor Orban agită din nou spiritele în regiune, după ce a apărut la un meci de fotbal cu un fular care avea imprimată harta Ungariei Mari. Gestul făcut de liderul maghiar a fost rapid taxat de MAE, însă în Coaliție părerile sunt împărțite.

Viktor Orban și fularul cu Ungaria Mare FOTO captură video

Viktor Orban și fularul cu Ungaria Mare FOTO captură video

Viktor Orban a publicat mai multe imagini în care apare purtând la ultimul meci al naționalei maghiare, cu reprezentativa Greciei, un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, fiind astfel inclusă şi Transilvania, precum și teritorii aflate acum la alte state. Și nu e primul gest de acest fel, în urmă cu doi ani fotografiindu-se cu o hartă a Ungariei Mari și punând pe Facebook poza.

  

MAE  român a condamnat atitudinea revizionistă a lui Viktor Orban, fiind înștiințat ambasadorul Ungariei la București. Conform MAE, atitudinea oficialului ungar este „în contrast evident cu atmosfera de deschidere şi relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al Afacerilor Externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât şi cu premierul ungar”. Gestul a fost considerat inacceptabil.

UDMR, politica struțului

La nivelul Guvernului, purtătorul de cuvânt al instituției,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Surprinzătoarea Ştefania Bojică, 17 ani, a ratat prezența pe tabloul principal de la WTA Dubai

Redacția

FOTO Mai primitiv de atât nu se poate. Noua tactică folosită de forțele lui Putin pe frontul din Ucraina

Redacția

Hamas: „Am vrut să eliberăm doi ostatici, dar Israelul a refuzat” / Nu se știe ce au solicitat teroriștii în schimbul eliberării ostaticilor

Redacția
Încarcă...