RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă, vizită la Sofia pentru inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria

Premierul va efectua sâmbătă, 1 octombrie, o vizită la Sofia, pentru a participa la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. 

Premierul va avea întrevederi cu mai mulți oficiali FOTO Arhivă

Premierul va avea întrevederi cu mai mulți oficiali FOTO Arhivă

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va efectua sâmbătă, 1 octombrie, o vizită în Bulgaria, cu prilejul evenimentului de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, la care vor mai participa lideri regionali și europeni, respectiv reprezentanți ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect”, a informat conducerea Executivului. 

  

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, „inaugurarea Interconectorului Grecia-Bulgaria este un moment pe care îl așteptăm cu mult interes și speranță și care va deschide o etapă importantă în eforturile pe care le facem împreună la nivel european pentru a ne asigura necesarul în plan energetic reducând, în același timp, dependența de gazul rusesc”.

„Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector reprezintă o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României și altor state aflate pe diagrama de distribuție a acestei rețele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP)”, a mai transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit sursei citate, cu în cadrul vizitei de la Sofia, șeful Guvernului din România va „are programate întrevederi cu gazdele bulgare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bitdefender avertizează că are loc o campanie de phishing cu e-mail-uri ce par a fi trimise de BCR şi Poşta Română

Redacția

VIDEO SuperLiga: Campioana en-titre, umilită de FC U Craiova 1948

Redacția

Avocatul Poporului atacă la Curtea Constituţională articolul din Legea Educației care reglementează bursele elevilor

Redacția
Încarcă...