RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

CNAS întârzie plata concediilor medicale către angajatori

Asociaţia Colegiul Pacienţilor lansează un apel către ministerul Sanatarii şi CNAS! Plata concediilor medicale întârzie nejustificat de mult. În contextul pandemiei actuale, context în care mulţi romani şi-au pierdut locurile de muncă, Asociaţia Colegiului Pacienţilor trage un semnal de alarmă şi explică faptul că CNAS a întârziat plata concediilor medicale. Angajatorii loviţi de criză declanşată de pandemie, sunt puşi şi în situaţia în care nu primesc platatile destinate concediilor medicale. Situaţia este una foarte gravă, iar asociaţia trage un semnal de alarmă:

”Nerecuperarea banilor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru concediile medicale acordate angajaţilor reprezintă o problemă majoră cu care se confruntă angajatorii de ani de zile.

Primim semnale din mai multe direcţii cu privire la faptul că, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu are resurse să plătească concediile medicale, deşi Guvernul a dat asigurări că plăţile vor fi efectuate la timp. Din păcate, promisiunile autorităţilor pe această temă sunt pur demagogice, angajatorii nu şi-au primit banii pe concediile medicale plătite angajaţilor în ultimii ani.

În contextul acestei crize majore, multe companii nu mai au resurse să îşi plătească angajaţii, finanţând aceste concedii de peste 3 ani, în multe cazuri. Asociaţia Colegiul Pacienţilor solicita Guvernului să rezolve urgent problema platii restantelor aferente indemnizaţiilor pentru concediile medicale suportate din FNUASS şi plătite de către angajatori, pentru evitarea blocării activităţii acestora. Faptul că această problemă nu a fost rezolvată până acum arată o lipsă gravă de capacitate administrativă şi responsabilitate din partea autorităţilor în gestionarea acestei situaţii. Asociaţia Colegiul Pacientilor” se arată în comunicat.

  

BZI

Related posts

Tensiuni în PNL pe tema asumării răspunderii pe reforma bugetară și fiscală

Redacția

Deputații ar putea vota miercuri, 10 mai, legile Educației / Proiectele sunt trecute pe ordinea de zi

Redacția

Încă un jurnalist, colaborator al Radio France, a fost ucis în Gaza / Zeci de jurnaliști au murit deja de la declanșarea războiului din Israel

Redacția
Încarcă...