NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi merge în direcția asumată de NATO pentru tranziţia energetică

Premierul susţine nevoia de rupere de sursele ruseşti de hidrocarburi, o direcție asumată la nivel NATO pentru tranziţia energetică și o schimbare strategică esențială.

Nicolae Ciucă FOTO Guvernul Romaniei

Nicolae Ciucă a amintit de direcțiile NATO privind energia FOTO Guvernul României

La nivel strategic, ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi, reducerea dependenţelor de actorii care ne atacă valorile, merge în sensul deja proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică. În termen scurt şi mediu, ea determină diversificarea surselor, avansul tehnologic şi reorientarea economico-investiţională într-o multitudine de domenii. Mai mult, acest tip de urgenţe determină apropierea poziţiilor în materie de politici energetice între statele membre. Transformarea energetică este una dintre schimbările strategice esenţiale în actualul context“, a declarat premierul, prezent vineri la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum.

  

Șeful Guvernului a menţionat că România a pus accent pe consolidarea interconectărilor şi diversificarea mixului energetic, prin dezvoltarea unor noi proiecte de producţie, inclusiv nuclear şi gaze naturale.

Advertisements

Proiecte de infrastructură

Advertisements

România a pus constant accent pe continuarea dezvoltării proiectelor de infrastructură, în special consolidarea interconectărilor şi diversificarea mixului energetic, prin dezvoltarea unor noi proiecte de producţie, inclusiv nuclear şi gaze naturale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ana Maria, agenta de 21 de ani moartă în mașina poliției, făcută scrum, la Brăila, plânsă de colegi: “Să îi bucuri pe cei din Rai!”

Redacția

Trump denunță “incompetența” lui Biden în Afganistan la 20 de ani de la 11 septembrie / “Biden a părut ca un idiot”

Redacția

De la război total la diplomație, ce scenarii are de acum la dispoziție Putin?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site