RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi merge în direcția asumată de NATO pentru tranziţia energetică

Premierul susţine nevoia de rupere de sursele ruseşti de hidrocarburi, o direcție asumată la nivel NATO pentru tranziţia energetică și o schimbare strategică esențială.

Nicolae Ciucă FOTO Guvernul Romaniei

Nicolae Ciucă a amintit de direcțiile NATO privind energia FOTO Guvernul României

La nivel strategic, ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi, reducerea dependenţelor de actorii care ne atacă valorile, merge în sensul deja proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică. În termen scurt şi mediu, ea determină diversificarea surselor, avansul tehnologic şi reorientarea economico-investiţională într-o multitudine de domenii. Mai mult, acest tip de urgenţe determină apropierea poziţiilor în materie de politici energetice între statele membre. Transformarea energetică este una dintre schimbările strategice esenţiale în actualul context“, a declarat premierul, prezent vineri la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum.

  

Șeful Guvernului a menţionat că România a pus accent pe consolidarea interconectărilor şi diversificarea mixului energetic, prin dezvoltarea unor noi proiecte de producţie, inclusiv nuclear şi gaze naturale.

Proiecte de infrastructură

România a pus constant accent pe continuarea dezvoltării proiectelor de infrastructură, în special consolidarea interconectărilor şi diversificarea mixului energetic, prin dezvoltarea unor noi proiecte de producţie, inclusiv nuclear şi gaze naturale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Singurul primar USR din Teleorman trece la PNL

Redacția

Meci de fotbal din Ucraina, întrerupt mai bine de o oră – Sirenele antiaeriene au produs panică

Redacția

Trei cazuri de pestă porcină africană depistate la mistreţi în fonduri de vânătoare diferite din județul Neamț

Redacția
Încarcă...