RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă, după întrevederea cu delegația Parlamentului din Irak: „Am putea relua cooperarea energetică”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut, luni, o întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Irak, condusă de Dylan Ghafour Saleh, președinta Comisiei pentru Politică Externă. Ciucă a afirmat că țara noastră ar putea relua „cooperarea energetică” cu statul din Orientul Mijlociu, care este un mare producător de petrol și gaze.

Nicolae Ciucă cu delegația din partea Parlamentului Republicii Irak Foto: Facebook

Nicolae Ciucă cu delegația din partea Parlamentului Republicii Irak Foto: Facebook

„Am primit vizita oficială în România a unei delegații din partea Parlamentului Republicii Irak, conduse de doamna Dylan Ghafour Saleh, președinta Comisiei pentru Politică Externă. Pentru România, securitatea acestui partener comercial tradițional este esențială pentru stabilitatea regiunii Orientului Mijlociu. Irak este un mare producător de petrol și gaze, cu care am putea relua cooperarea energetică”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

  

Președintele Senatului a afirmat că Irakul își dorește aprofundarea cooperării comerciale „prin importul de cereale de la noi” și atragerea investitorilor români.

Le-am spus parlamentarilor irakieni și președintei de comisie că Baghdadul poate conta pe sprijinul nostru în reformarea instituțiilor statului, dar și în reconstrucția economică a țării. Partea irakiană își dorește aprofundarea cooperării comerciale prin importul de cereale de la noi și de atragerea de investiții românești în țara lor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O șahistă a fost amendată la campionatul mondial pentru că a venit în pantofi sport. „Mă dor picioarele și dacă doar merg cu ei”

Redacția

(Video) Un bărbat, din Botoșani, în vârstă de 92 de ani s-a vindecat de coronavirus: “Aveam friguri, eram în stare să mă bag în sobă”

Redacția

Noul model electric Maserati GranCabrio Folgore

Redacția
Încarcă...