NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cîţu susţine că România a pierdut peste 4,7 de milioane de euro, bani europeni, pentru teste COVID din cauza Ioanei Mihăilă

Potrivit premierului Cîţu, în luna iulie 2021 a existat o linie de finanţare deschisă de Comisia Europeană în vederea asigurării accesului cetăţenilor statelor membre la certificatele verzi COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a depus o aplicaţie, în 2 iulie, care a fost analizată şi aprobată, pentru suma de 4,7 milioane de euro, pentru decontarea a peste 88.000 de teste PCR şi peste 89.000 teste rapide antigen. Potrivit afirmaţiilor lui Florin Cîţu, decontarea testelor se putea realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoanele solicitante.  

„În ceea ce priveşte semnarea contractului de finanţare menţionăm următoarele: acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcţia Juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia; contractul a fost returnat Direcţiei Juridice neavizat în 7 septembrie.

 Deci, aceşti bani au fost pierduţi pentru că ministrul de la momentul respectiv (Ioana Mihăilă n.r.) nu a dat curs acestui lucru”, a afirmat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

  

Da

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cum arată Raluca Bădulescu complet nemachiată. A încercat să evite camerele de filmat, însă până la urmă nu și-a mai putut ascunde fața

Redacția

Orban, îl atenționează pe premier: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3

Redacția

O poliţistă a ieşit la plajă în Mamaia. A fost reclamată de un trecător

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site