NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Educației: 5% dintre școli învață în online, la nivel național; 41 sunt în Ilfov – “Ar fi total nedrept să le trecem pe toate în online”

Aproximativ 5% dintre școlile din România învață online, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând și că în județul Ilfov, unde rata de infectare a trecut de 16 la mie, sunt 41 de școli care au cerut trecerea în online în baza ordinului comun ministerul Educației – ministerul Sănătății.

„În momentul de față avem 459.000 elevi care sunt în sistem online, aproximativ 15%, deci 1 din 7 elevi. Până acum 347 școli au solicitat trecerea în online la nivel național. Circa 5% din unitățile de învățământ sunt în sistem online. În București și în Ilfov este un procent mult mai ridicat”, a declarat Cîmpeanu, într-o intervenție la România TV.

Întrebat dacă nu ar trebui închise școlile în aceste zone, Cîmpeanu a răspuns: „Închiderea școlilor se poate face prin ordin de carantinare, atâta vreme cât localitatea nu intră în carantină, școlile fiind activități esențiale, își derulează activitatea cu precizările pe care le-am făcut. Atunci când nu există condiții suficiente pentru asigurarea protecției sanitare școala cere trecerea în online, iar inspectoratul școlar județean aprobă de îndată această intrare în online”.

În Ilfov sunt 41 de școli care au cerut intrarea în online. Cîmpeanu declarase într-o altă intervenție,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cum transporți animalele de companie cu trenul? Regulile CFR Călători

Redacția

15 refugiati din cotele impuse de UE au ajuns in tara noastra. Localnicii au protestat in strada: “Sa stea in tara lor”

Redacția

Dan Barna, despre revenirea la alegerea primarilor în două tururi: „Este unul dintre cele mai mari semne de întrebare legate de funcționarea coaliției“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site